Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelica Bengtsson. Arkivbild.

Svenskt rekord i stavhopp: "Jag krigade"

Trots rivningar på alla höjder lyckades Angelica Bengtsson sätta svenskt rekord i stavhopp med 4,76 i Diamond League-galan i Rom. Svenskan vann tävlingen.

Bengtsson förbättrade rekordhöjden med tre centimeter från de 4,73 som hon hoppade i Karlstads GP förra sommaren. Hon tog 4,76 i det tredje försöket, medan övriga sex på höjden rev ur sig. Bengtsson försökte även på 4,81 men var aldrig riktigt nära att ta höjden.

Det gick inget vidare inledningsvis i Rom. Angelica Bengtsson rev en gång på ingångshöjden 4,46, sedan en gång på 4,56 och två gånger på 4,66.

- Under hela tävlingen tänkte jag vad jag skulle säga till media när jag rivit ur mig tidigt. Det var komplicerat att hoppa i dag, men jag krigade, säger Bengtsson.

- Jag kände på uppvärmningen att jag hade höga hopp i mig, men det var något som inte kändes bra och jag var ett nervöst vrak under hela tävlingen. Sen sade fransyskan (Ninon Guillon-Romarin) att det var något med stopplådan som gjorde att alla hade problem, alla landade på ribban. Det var skönt att jag kunde hantera det till slut.

Målet: att vinna

Hon säger att målet med tävlingen var att vinna.

- Det är nu som OS börjar närma sig och jag har tänkt att jag ska ta alla tävlingar mot världseliten som om det vore OS eller VM. så jag var nervös, säger hon.

OS går i Tokyo nästa sommar. I höst går VM i Qatar.

Strax före inne-EM i vintras satte Bengtsson inomhusrekord med 4,81. I EM i Glasgow rev hon dock ur sig redan i kvalet.

Hennes säsongsbästa utomhus före Rom-tävlingen var 4,57 från den kylslagna Diamond Leaguegalan i Stockholm i förra veckan.

Säsongsbästa för Kramer

EM-tvåan på 800 meter, Andreas Kramer, gjorde säsongsbästa i Rom. Han sprang på 1.45,33 – tre tiondelar ifrån sitt personbästa.

- Det är jag nöjd med. Jag är inte i toppform och i sommar kommer det att gå snabbare, då kommer jag att ha mer att säga till om, säger han till SVT.

Kramer brukar oftast försöka ta täten i loppen, men i Rom låg han längre bak och slutade på nionde plats.

- Det var perfekt. Då behövde jag inte pusha och slåss om tätpositionerna utan jag kunde ligga med där bak i stället och kunde fortfarande springa snabbt, säger han.

- Jag mäter mig ju med de bästa i världen.

Kramer slog årsbästatiden från Diamond Leaguegalan i Stockholm med nästan två sekunder. Amerikanen Donovan Brazier vann på 1.43,63.