Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Bahta slog svenskt rekord på 2000 meter. Arkivbild.

Svenskt rekord för Meraf Bahta

Meraf Bahta slog till med ett nytt, svensk rekord på en tävling i Motreuil, Frankrike. På den något okonventionella distansen 2000 meter slog Bahta Sarah Wedlunds rekord från 1995 med 15 sekunders marginal. Det nya svenska rekordet är på 5,37.12, och räckte till en andraplats i loppet bakom Genzebe Dibaba, Etiopen.

"Meraf var nöjd efteråt, och kände sig pigg och lätt genom hela loppet. Hon kunde ha sprungit ännu fortare om klungan hade hållit ett högre tempo", säger tränaren Ulf Friberg i ett pressmeddelande.

En annan som levererade i Montreuil var svenske superlöftet Armand Duplantis. 18-åringen vann stavhoppstävlingen på höjden 5.91. Bara två centimeter från hans personbästa som ligger på 5.93.

Och av bara farten så såg han dessutom till att bräcka den franske världsettan Renaud Lavillenie för andra gången i karriären.

Nyligen hoppade det unga superlöftet på hemmaplan i Stockholm under Diamond League-tävlingarna på Stockholm stadion. Då vann han tävlingen med ett hopp på 5.86 och slog den regerande världsmästaren Sam Kendricks med hela fem centimeter.