Gustav Lundbäck tog en av kvalplatserna till slalompremiären i Levi. Arkivbild.
Gustav Lundbäck tog en av kvalplatserna till slalompremiären i Levi. Arkivbild.

Svenskt internkval till slalompremiären

ANNONS
|

De främsta var redan kvalificerade, men om tre platser till helgens slalompremiär i världscupen i Levi körde svenskarna en interntävling.

I kvaltävlingen i Kåbdalis var Emil Johansson snabbast.

"Jag gick in i kvalet med självförtroende samtidigt som jag vet att många åkare åker riktigt bra, så jag visste att det skulle bli tight. Nu siktar jag på att kvala in till andra åket i LevI", säger Johansson i ett pressmeddelande.

Gustav Lundbäck och Anthon Cassman får de övriga platserna till världscuptävlingen i Finland. För Cassman blir det världscupdebut i slalom.

ANNONS

André Myhrer, Mattias Hargin och Kristoffer Jakobsen är direktkvalificerade. Herrslalomtävlingen avgörs på söndag. På lördag kör damerna och deras trupp var klar sedan tidigare.

TT

Fakta: Slalomtruppen

Damer: Frida Hansdotter, Norberg, Sara Hector, Kungsberget, Estelle Alphand, Åre, Emelie Wikström, Sävsjö, Anna-Swenn Larsson, Rättvik, Nathalie Eklund, Leksand, Ylva Stålnacke, Kiruna och Magdalena Fjällström, Fjällvinden.

Herrar: André Myhrer, Bergsjö Hassela, Mattias Hargin, Huddinge, Kristoffer Jakobsen, Storklinten, Gustav Lundbäck. Luleå, Anthon Cassman, Östersund Frösö, Emil Johansson, Vitesse Skövde.

ANNONS