Awer Mabil, till höger, satte 3–1 som säkrade ligatiteln för Mittjylland. Arkivbild. Bild: Jens Noergaard Larsen/AP/TT

Svenskarna mästare med Mittjylland

Svenskarna Joel Andersson och Jens-Lys Cajuste är danska mästare med Mittjylland. Det står klart efter att man besegrat FC Köpenhamn med 3–1. Andersson var dessutom inblandad i segermålet.

Båda svenskarna fanns med i startelvan när Mittjylland ställdes mot FC Köpenhamn på torsdagskvällen.

Det var FC Köpenhamn som tog ledningen när Mohammed Daramy satte 1–0 i den 22:a minuten.

Fortsättningsvis blev det en tuff kväll för svenska målvakten Karl-Johan Johnsson i Köpenhamnmålet.

Kvitteringen kom i den 63:e minuten genom Sory Kaba som satte en straff.

Mittjylland tog sedan ledningen när Anders Dreyer levererade ett riktigt drömmål inför de 4 800 åskådarna på plats.

I den 79:e minuten skickade han in 2–1 från mitten av den offensiva planhalvan. Joel Andersson var den som genom ett inkast fick fram bollen till Dreyer.

Med nio minuter kvar av ordinarie speltid punkterade Awer Mabil matchen när han satte 3–1.

Titeln var därmed säkrad för Mittjylland som senast vann ligan säsongen 2017/2018.

I Köpenhamn FC fanns, förutom Karl-Johan Johnsson, svenske Sotiris Papagiannopoulos i startelvan.