Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Källberg förlorade mot Dimitrij Ovtcharov.

Svensk VM-förlust mot Tyskland

Efter två raka segrar tog det stopp i den tredje matchen. Tyskland slog de svenska herrarna med 3–0 i lag-VM i bordtennis.

Kristian Karlsson räddade matchbollar i fjärde set mot Patrick Franziska, vann till slut med 16–14 och tvingade fram ett avgörande set i den första matchen.

I femte set var Franziska helt överlägsen och vann med 11–2, vilket gav Tyskland en smakstart i kvällsmatchen i Halmstad.

Sedan gick det desto enklare för de tyska favoriterna – som siktar på VM-guld. 37-årige världstvåan Timo Boll hade full kontroll mot Mattias Karlsson och vann med 3–0 efter 11–8 i samtliga set.

I tredje matchen fick Anton Källberg chansen och han var tvungen att vinna för att hålla liv i Sveriges förhoppningar om en skräll. Källberg tappade de två första seten mot Dimitrij Ovtcharov och hamnade dessutom i tidigt underläge i tredje. Då reste sig Anton Källberg och tvingade fram ett fjärde set inför hemmapubliken. Där hade svensken setboll för att få till ännu ett set, men Ovtcharov slingrade sig ur greppet och säkrade Tysklands tredje raka seger i gruppspelet.

Persson sänkte Hongkong

Tidigare på dagen vann Sverige den viktiga matchen mot Hongkong. Jon Persson blev svensk hjälte med seger i den femte och avgörande matchen.

Matchen mot Hongkong blev väldigt jämn och avgjordes med Jon Perssons match mot den 35:e-rankade Ho Kwan Kit. Svensken, rankad 63:a i världen, tog kommandot direkt och vann det första setet med 11–5.

- Jag tyckte att han kändes stressad och blev passiv när jag vann det första setet, säger Persson till SVT.

Förlust i första matchen

Han tog det andra med 11–6 och det tredje med 11–7. Persson säger att han spelade på sin absolut högsta nivå.

- Det var en jävligt bra match, jag spelade riktigt bra. Mot den här typen av spelare måste jag spela aggressivt. Jag drev på och jagade hans misstag. Det betyder mycket för självförtroendet att vinna med de här siffrorna.

Efter tre matcher står Sverige på två segrar och närmast väntar Slovenien på tisdagen. Tre lag av sex går vidare från gruppen.