Frankrikes Martin Fourcade och Sveriges Sebastian Samuelsson.
Frankrikes Martin Fourcade och Sveriges Sebastian Samuelsson.

Svensk protest mot Fourcade

Svenska herrarna sköt bort sina medaljchanser redan på vallen. Men det var incidenten på upploppet som irriterade mest.

ANNONS
|

Sverige åkte in som sjua i herrstafetten i skidskytte. Sebastian Samuelsson gestikulerade uppgivet vid målgång efter en incident med Martin Fourcade som fick Sverige att lämna in en protest direkt efter loppet. En protest som dock avslogs efter domarmöte.

- Jag kommer in först och väljer innerkorridoren som är närmast för mig. Då ska Fourcade välja en annan korridor, men det gör han inte utan kör på mig i stället. Då går min stav av, förklarar Samuelsson.

ANNONS

Sexa eller sjua kan ses som oviktigt i sammanhanget men sexan får både prispengar och världscuppoäng.

- På något sätt är det viktigt att sätta ner foten och visa vad som är rätt. Hade det varit om en medalj hade det ju varit riktigt surt, menar svenske slutmannen.

- Jag tycker han gör fel.

Fourcade själv tyckte inte han gjorde något fel.

- Han försökte blockera mig och då får jag hans stav på min pjäxa. Blir vi straffade för att ha gjort fel kommer jag gå och be Sebastian om ursäkt, men jag tror inte hann kommer be mig om ursäkt om vi får rätt, sade den franske stjärnan.

ANNONS

- Jag tycker inte jag har något att be om ursäkt för, jag tycker jag gör allt rätt och jag tycker han kör på mig. Min stav går av och vi blir sjua istället för sexa, replikerar Sebastian.

TT

ANNONS