Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Mathisen gjorde sin första match efter skadan och som vanligt bjöd han på ömsom vin och ömsom vatten.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Marcus Mathisen gjorde sin första match efter skadan och som vanligt bjöd han på ömsom vin och ömsom vatten. Bild: KRISTER ANDERSSON

Simon Carlsson: Svagt Falkenbergs FF föll hemma mot Hammarby

Så länge som man gör sitt bästa, då kan en förlust gå att acceptera. Men när spelare inte tar jobbet fullt ut eller petar i dueller som kräver en spark, då ska ingen vara nöjd. Allra minst de som bestämmer.

Det kan vara lätt för Falkenbergs FF att tycka synd om sig själva efter en tappad ledning och en utebliven straff som mycket väl kunde ha gått i de gulvitas favör.

Men jag vet också att det inte ligger för den här klubben att söka medlidande. De borde inte heller göra det, för det här var en undermålig insats.

Passningar gick snett, mottagningar studsade till motståndare och avslut gick upp på de tomma läktarna. Det kan vara lätt att glömma när det bestående minnet från den första halvan var Anton Wedes magnifika prestation som både förtjänar pris och förtjänade publik.

Men det var också en stund av briljans i den röra som kallades Falkenbergs FF. För den första halvleken var inte bra. Hammarby dominerade med eftertryck och borde ha skapat mer vassa chanser redan i den första halvleken men skärpan var inte där.

Det är inte läge att skippa hemjobbet för att beundra gästernas teknik.

Men mot en offensiv av den dignitet som ”Bajen” sitter inne på kommer misstag tas till vara på om de görs tillräckligt ofta. Och FFF var inte färdiga med att bjuda på lägen. Många var de spelare som under matchen fick sig en skopa av Hasse Eklunds slev med ilska och jag förstår honom.

När man möter ett lag vars absoluta styrka ligger i offensiven, då är det inte läge att kladda med bollen i eget straffområde, det är inte läge att försöka sig på en mottagning med sulan på en studsande boll vid eget straffområde och det är inte läge att skippa hemjobbet för att beundra gästernas teknik.

Allt detta hände ändå och då var det inte ens något av målen som kom till på dessa grova felaktigheter. Istället kom kvitteringen efter ett annat av fotbollens kardinalfel, att inte hålla försvarslinjen som ytterback med möjlighet att se vad som händer.

Men Jacob Ericsson ska inte ensam få bära hundhuvudet efter den här matchen. För hade inte Hammarby kvitterat där så hade målet ändå kommit till slut. FFF gick på knäna och trots att Hammarby backade hem i slutet skapade hemmalaget inte en enda kvitteringschans på över 20 minuter.

Med en sådan insats i ett sådant utsatt läge förtjänar man inget annat än att ligga sist i tabellen.

Faktum är att bortamålvakten David Ousted inte gjorde en enda räddning på hela matchen. Falkenbergs FF hade ett skott på mål på 90 minuter mot ett av seriens svajigaste försvar. Med en sådan insats i ett sådant utsatt läge förtjänar man inget annat än att ligga sist i tabellen.

Läs mer: Åttonde tappade ledningen för FFF

Läs mer: Otäcka smällar sänkte FFF-spelaren