Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin visades ut efter duellen med Falkenbergs FF:s Tobias Karlsson. Bild: KRISTER ANDERSSON
Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin visades ut efter duellen med Falkenbergs FF:s Tobias Karlsson. Bild: KRISTER ANDERSSON

Martin Örtegren: Svag hantering av hjärnsläppet, Falkenbergs FF

En man mer i 82 minuter plus tillägg. Ett övertag som Falkenbergs FF borde gjort betydligt mer av. Istället blev det ängsligt och poängen uteblev.

Drygt sex och en halv minut. Mer tid behövde inte Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin mot Falkenbergs FF för att agera i affekt, sparka ner Tobias Karlsson och ge Falkenbergs FF en fint inslagen present i form av en decimerad serieledare.

Men istället för att tacksamt ta emot gåvan, agerade försvaret passivt några minuter därpå och MFF-ledningen var ett faktum.

Årets sjukaste målchans i Allsvenskan

Sen BORDE det dock varit kvitterat. Det klippet kommer att rullas om och om igen och spridas som en löpeld på sociala medier. För det är bland det mest osannolika jag sett på en fotbollsplan.

Tobias Englund drev upp och hittade John Björkengren som passade vidare till Karl Söderström som sköt direkt. Bollen gick i den bortre innerstolpen, rullade längs mållinjen, in i den andra innerstolpen.

Anel Ahmedhodzic försökte rensa men John Chibuike fick en touch på bollen som studsade på nytt i stolpen, tillbaka på Chibuike och ytterligare en stolpträff innan den rensades bort.

Utvisningen blev startskottet på en hätsk stämning på planen som kan liknas vid ett rivalmöte eller en derbydrabbning. Tuffa dueller, tjafs vid i princip varje avblåsning och frustrerande skrik på domartrions bedömningar (deras kurs sjönk lägre och lägre ju längre matchen gick både hos spelare och tränare).

Det var nästan som om att samtliga spelare både hade käkat taggtråd och sugit i sig en varsin citron innan avspark.

Självklart blir det en stor omställning både spelmässigt och mentalt att så tidigt ställas mot tio man. Men jag tycker att det var lite för försiktigt från Falkenbergs FF:s sida.

Bolltempot var för långsamt för att tvinga Malmö FF:s nio utespelare att förflytta sig i försvarsspelet. Annars ett ypperligt tillfälle att trötta ut gästerna i högsommarvärmen.

Malmö FF närmast att göra mål i andra halvlek

Jag hade hoppats på en förbättring till den andra halvleken. Nu blev det snarare tvärtom. Tempot blev ännu långsammare och spelet fortsatte vara ryckigt på grund av många avblåsningar.

Malmö FF fick matchen exakt dit de ville. Därtill brast koncentrationen i passningsspelet hos Falkenbergs FF-spelarna, vilket gav skåningarna flera omställningslägen. Istället för att enkelt vinna mark längs backen försökte man slå flera crossbollar. Och ju närmare klockan tickade mot 90 minuter desto mer såg det ut som om lagen hade lika många spelare på planen.

När väl ett inlägg hittade in i Malmö FF:s straffområde stod de gulklädda stilla. Kvitteringsjakten var obefintlig. Gästerna var betydligt närmare att dryga ut ledningen.

Den här prestationen hamnar långt ifrån insatserna mot exempelvis Hammarby och IFK Norrköping.

Falkenbergs FF har tre dagar på sig att skaka av sig den här svaga insatsen. På torsdag väntar IF Elfsborg på bortaplan. Då lär det bli åka av om inte en förändring från säsongens sjätte förlust sker.

Läs mer: Noll poäng för Falkenbergs FF mot Malmö FF trots en man mer

Läs mer: Carl Johanssons sågning av Malmö FF

Betyg: Så skötte sig Falkenbergs FF-spelarna mot Malmö FF

Se Falkenberg FF:s stolpotur