Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vancouvers Elias Pettersson försöker överlista Montreals målvakt Carey Price i matchen där svensken senare skadade sig.

Succésvensken skadad men mår bättre

Hattricksuccé i går – skadad i natt. Vancouvers stjärnskott Elias Pettersson gick från toppen till botten på ett dygn. Succéforwarden skadade höger knä i bortamatchen mot Montreal i NHL-ishockeyn och fick bryta matchen. Men nu mår han bättre.

I mitten av andra perioden mellan Montreal och Vancouver blev Pettersson upphakad av Montreals forward Jesperi Kotkaniemi, tappade balansen och föll till isen med finländaren över sig. På tv-repriserna syntes hur Pettersson vred höger ben och knä och blev liggande på isen.

Han kunde ta sig av isen för egen maskin, men gick direkt ut till omklädningsrummet och strax efteråt meddelade Vancouver på Twitter att Pettersson inte skulle kunna spela vidare på grund av en skada på underkroppen.

Något ytterligare besked om skadan lämnades inte då, men tränaren Travis Green sade efter matchen att Pettersson inte kommer lämna laget för att åka hem under den pågående bortamatchturnén.

Pettersson bekräftar för Aftonbladet att det rör sig om en knäskada och säger att han ska genomgå en magnetröntgen i Toronto senare under fredagskvällen.

Elias Pettersson har gjort stor succé under sin debutsäsong i NHL och svarat för 22 mål och totalt 42 poäng på 37 matcher. Kvällen före skadan gjorde han sitt första hattrick i NHL-karriären i segermatchen borta mot Ottawa och fick samtidigt beskedet att han blivit uttagen till NHL:s All star-match.

Montreal vann nattens match med 2–0, trots fint spel av Vancouvers målvakt Jacob Markström, som stod för 25 räddningar.