Alexander Isaks succé fortsätter i klubblaget Willem II.

Succén fortsätter – Isak öser in mål

Alexander Isaks fenomenala målform står sig. Den färske landslagsanfallaren tryckte in sitt åttonde och nionde mål på de fem senaste matcherna för Willem II i den nederländska ligan. Dessutom spelade han fram till de övriga två målen i 4–3-segern mot Heracles.

|

Isak stod, efter sitt hattrick (samtliga straffar) mot Fortuna Sittard, på totalt åtta ligamål efter nio ligamatcher för Willem II. De nionde och tionde målen kom mot Heracles i Almelo.

Dessutom har han gjort ett mål i cupen.

I den tredje och sista tilläggsminuten i första halvlek tog Isak emot bollen med en kontakt och sköt sedan lågt i steget. Ett klassmål av 19-åringen och lagkamraterna var inte sena att kasta sig över tonårstalangen som tagit Eredivisie med storm sedan utlåningen från Borussia Dortmund i slutet av januari.

Efter ett lika kliniskt avslut kort efter pausen sjöng de tillresta Willem II-fansen hans namn.

Med Isak på planen har Willem II lyft sin målproduktion markant och är ett av de formstarkaste lagen i ligan.

Han kan spela fram också, Isak. På svenskens passning slog Evangelos Pavlidis in 3–0 för Willem II och i slutminuterna serverade Isak till Marious Vrousais 4–2-mål.

Det här var fjärde raka segern – och på lördag väntar ett riktigt tufft test. Ligatvåan Ajax kommer på besök till Tilburg. Men det är också en chans för Isak att mäta sig med ett försvar som hjälpt Ajax till kvartsfinal i Champions League.

Kristoffer Peterson missade tisdagskvällens möte med Isak. Den offensive mittfältaren, som förra året kallades till en landslagssamling, var avstängd.