Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas Jan Mursak gratuleras efter 3–1-målet mot HV71.

Succédebut för Frölundas nyförvärv

Det blev en succédebut för Frölundas nyförvärv Jan Mursak. Slovenen gjorde två mål i 5–3-segern mot HV71.

Frölunda har värvat två spelare inför avslutningen på SHL:s grundserie. I bortamatchen mot HV71 fick en av dem, Jan Mursak, göra debut.

Och som han gjorde det.

Den 29-årige slovenen satte 1–1 i den första perioden efter ett snabbt anfall från göteborgarna. Gästernas nummer 9 behövde i princip bara sätta klubban till pucken när han blev framspelad av Joel Mustonen.

- Jag slog min gubbe så vi hade ett två mot ett-läge och jag fick en bra passning från min lagkamrat och den gick in, säger Mursak.

Hyllas av tränaren

I den andra perioden hittade Mursak rätt ännu en gång. Den här gången serverades centern av Victor Olofsson i spel fem mot fyra. Målet betydde 3–1 till gästerna.

- Det var två riktigt bra passningar från Ryan Lasch till Victor Olofsson till mig. Det var inte så svårt att göra mål, säger Mursak.

Efter matchen hyllades nyförvärvet av tränaren Roger Rönnberg.

- Han ser ut precis på match som på träning. Jag var orolig på träning att våra backar var dåliga för han har åkt in och ut på dem hela veckan. Jag tycker han gör samma sak i matchen, säger Rönnberg.

En stund efter slovenens andra fullträff kom också 4–1, när Ryan Lasch avlossade ett skott mitt i HV:s zon. Göteborgarnas poängkung gjorde då sitt tredje poäng för matchen och poäng nummer 41 totalt den här säsongen. Olofsson noterades för ännu en assist och gjorde även han sitt tredje poäng i mötet i Kinnarps arena.

HV71 skapade nerv

Hemmalaget kom därefter ut som ett nytt lag i den tredje perioden. Den regerande mästaren pressade på och fick utdelning.

Victor Ejdsell gjorde 2–4 en bit in i den tredje perioden. Och kort senare kom också 3–4 genom kedjekamraten Max Wärn.

Men närmare än så kom aldrig HV71. I stället fastställde Christoffer Ehn slutresultatet med ett mål i tom bur.

- Det var en tuff match. Jag tycker det var jämnt. Vi tog vara på våra lägen. Men i den tredje perioden pressade de oss, säger Mursak.

Fast oavsett om det blev rejäl nerv i slutet av matchen blev det trots allt en debut att minnas för den NHL- och KHL-meriterade slovenen.

- Jag är glad att min första match gick så här. Jag vänjer mig fortfarande vid spelsystemet som de använder här i Sverige och jag är inte den bästa matchformen än, säger Mursak.

Segern innebär att Frölunda nu har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Göteborgarna ligger nu tvåa i tabellen bakom serieledande Växjö.