Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Saman Ghoddos. Arkivbild.

Succé i Europa – då hackar det i allsvenskan

Succé i Europa League. Men fyra matcher utan seger i allsvenskan. Då slår Saman Ghoddos fast:

Det har blivit ett idogt matchande för Östersund i och med framgångarna i Europa League-kvalet. Det har påverkat insatserna i allsvenskan den senaste tiden. Formen har sviktat en del efter att klubben steg in i kvalet och den senaste segern kom hemma mot Djurgården den 16 juli. Laget huserar nu på en sjunde plats i tabellen.

- Vi har inte vunnit på fyra matcher fast vi hade så bra form innan Europa, säger anfallaren Saman Ghoddos till TT.

Bred trupp

I toppen sticker Malmö ifrån och ser ut att defilera hem SM-guldet. Men i kampen om Europaplatserna bakom Malmö är desto tätare.

Det allsvenska lidandet till trots försäkrar Ghoddos att Östersund är att räkna med i kampen om topp tre-platserna, som garanterar spel i Europa nästa säsong. En andra chans är annars att göra som Östersund gjorde tidigare i år: vinna Svenska cupen.

- Vi kommer att lösa det och jag tror att vi kommer att få en bra placering i slutet av säsongen, men det är tufft just nu. Så är det bara med så mycket matchande, säger han.

Han pekar på truppens bredd som en styrka för att mäkta med det intensiva matchschemat och som i slutändan ska kunna placera laget högt upp i tabellen.

- Jag tror det var meningen från första början att ha en så stor trupp. Vi har en väldigt stor och bred trupp som är konkurrenskraftig.

"Största i karriären"

I Europa League-kvalet kan man inte påstå annat än att Östersund har gått likt en slåttermaskin. Först slog laget ut Galatasaray, sedan fick det mindre namnkunniga Fola Esch, från Luxemburg, respass av jämtarna.

På torsdag spelar klubben den första av två playoffmatcher mot grekiska Paok Thessaloniki på bortaplan. Avancemang betyder gruppspel och ett gäng miljoner in i klubbkassan.

- Det är väl en av de största matcherna någonsin i mitt liv så jag ser väldigt mycket fram emot det.

TT: Vad blir utmaningarna därnere tror du?

- Det svåraste lär väl bli att lira vårt spel, så som vi vill, det vill säga att ha mycket boll. Men man får väl anpassa sig efter motståndaren och betyder det att vi behöver backa hem för att få med oss ett bra resultat så får vi väl göra det.

"Tunga kroppar"

TT: Ni är det enda svenska laget kvar i Europaspelet, känner ni någon press över det?

- Nä, det är lite mer tvärtom. Vi är väldigt stolta och glada. Såklart vill man att det ska vara fler som representerar Sverige. Nu är vi det enda laget, och nu ska vi göra det så bra som möjligt för svensk fotboll.

TT: Hur är statusen i truppen, hur mår ni efter så mycket matcher?

- Stämningen är perfekt, men såklart har vi lite tunga kroppar, vi har ju spelat mer än alla andra. Men vi är alla överexalterade över den här uppgiften som vi har framför oss.

I Östersunds senaste allsvenska match mot Hammarby avfyrade Ghoddos ett skott från 40 meter som letade sig in bakom Hammarbys målvakt Johan Wiland.

Nu återstår det att se om anfallsstjärnan kan få till en liknande drömträff mot Paok.

- Om det dyker upp ett läge så kommer jag att göra det, säger han.