Alexander Isak gjorde både mål och assist för sitt Dortmund när han fick chansen från start. Arkivbild.

Succé för startande Isak

|

Svenske Alexander Isak fick starta för första gången för sitt Dortmund borta mot Magdeburg i tyska cupen. Och han tog chansen med besked med både mål och assist. Först det sistnämnda, när han i den 42:e minuten snyggt nickade ner bollen till en fri Gonzalo Castro som dundrade in 1–0 för Dortmund.

I inledningen av andra halvlek skulle Isak också bli målskytt. En bollvinst på offensiv planhalva följdes av en löpning i djupet. Väl när Isak hittat till straffområdet kom Maximilian Philipps passning från vänsterkanten. Avslutet därpå var lågt, placerat och i nät.

I glädjeruset efter målet tog den förre AIK-spelaren senare också ett gult kort efter att ha gått in för tufft i en duell innan han med kvarten kvar byttes ut.

Dortmund vann till slut matchen med komfortabla 5–0.