Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stavhopparen Angelica Bengtsson har problem med en hand inför VM i London.

Strul med stavar och skador för svenskor

De svenska stavhoppsdamerna har det lite struligt inför VM. Angelica Bengtsson har ont i högerhanden och Lisa Gunnarsson kom till London utan sina stavar.

17-åriga Gunnarsson, som bor i Frankrike, flög från Paris till London och kom försenad till landslagets pressträff inför VM. Då hade hon förgäves väntat på stavarna på flygplatsen.

- Det har hänt förut, men de kommer fram varje gång. Det går hyfsat många plan, säger VM-debutanten som inte verkar alltför orolig över stavstrulet.

Angelica Bengtsson var bäst av alla svenskar i VM i Peking för två år sedan, med en fjärdeplats. Det är snarare regel än undantag att småländskan tävlar med lite skavanker och hon är inte heller skadefri nu. De stukade fötterna på Bauhausgalan i Stockholm i juni har nämligen följts upp av en stukning i högerhanden. Men med lite värktabletter i kroppen ska 24-åriga Bengtsson ändå kunna hoppa i fredagens kval på Olympiastadion.

- Jag hade kunnat tävla (tidigare) med stukningarna i fötterna, men det kändes onödigt. Men nu känns det väldigt nödvändigt att hoppa VM.

Förutom Gunnarsson och Bengtsson är nyblivna svenska rekordhållaren Michaela Meijer också med i VM.