Malmö FF:s Carlos Strandberg framför Oscar Jansson i Örebro-målet.

Strandberg stal showen i Örebro

Publikfavoriten Anders Christiansen var tillbaka i MFF-dressen. Men det skulle bli Carlos Strandbergs show i Örebro. Anfallaren visade vägen med två snygga mål när Malmö besegrade ÖSK med 2–1.

|

Båda lagen hade sina lagkaptener avstängda: Nordin Gerzic i Örebro och Markus Rosenberg i Malmö. Men MFF kunde välkomna tre nyförvärv: Marcus Antonsson, Romain Gall och Anders Christiansen i matchtruppen.

- Vi har fått riktigt duktiga och erfarna spelare, så det är tuff konkurrens. Men ju tuffare det är desto bättre blir man, så det är bara positivt för mig också, säger Carlos Strandberg.

Fast bland nyförvärven var det var bara Christiansen som tog plats i startelvan. Antonsson byttes in i den andra halvleken medan Gall inte kom in alls. Anders Christiansen var en av de bästa i allsvenskan förra året men i januari lämnade dansken skåningarna för Gent. Tiden i Belgien kantades dock av skador och det blev inte som han hade hoppats.

Men det skulle alltså bli Carlos Strandbergs stora kväll på Behrn arena.

Strandberg som tidigare under säsongen haft lite svårt med målskyttet är i strålande målform och har nu kommit upp sex fullträffar.

- Jag har fått tillräckligt många chanser i allsvenskan nu, så det var skönt att få till de här målen i dag, säger han.

- Men det viktigaste var att vi tog tre poäng på bortaplan.

Chansfattig första halvlek

Första halvleken förblev mållös och få chanser med precision skapades i båda riktningarna.

- Det var väldigt svårspelat och varmt. Det brändes på fötterna och det var svårt att andas. Men vi klarade det bra till sist.

Tidigt i andra halvleken tog Carlos Strandberg över showen. Efter en fin djupledsboll från Søren Rieks kunde Strandberg löpa sig fri och sedan runda ÖSK-målvakten Oscar Jansson och till sist rullade MFF-anfallaren in bollen i öppet mål.

- Det är en bra framspelning. Vi har tränat på varianter och sånt, så det var det vi har tränat på liksom.

Men efter 67 minuter pekade domaren Andreas Ekberg på straffpunkten efter att Nahir Besara blivit knuffad i ryggen. Kennedy Igboananike klev fram – men Johan Dahlin räddade och Filip Rogic språngnickade till sist in målvaktsreturen.

Röslers fina start

Men fem minuter senare gjorde Carlos Strandberg sitt och Malmös andra mål och punkterade matchen efter rena mönsteranfallet.

Den tyske tränaren Uwe Rösler som tagit över Malmö FF under uppehållet, har under sitt styre nu varit med och plockat sju av nio poäng i allsvenskan samt avancerat till nästa omgång i Champions League-kvalet.

TT: Ni har åtta poäng till serieledaren AIK som också har en match mindre spelad – hur ser du på läget?

- Det är jättemånga matcher kvar, men vi har börjat jättebra andra halvan av säsongen. Det är bara fortsätta så här så kan allt hända, svarar Carlos Strandberg.