Malmö FF-anfallaren Carlos Strandberg gjorde sin första match från start på över två månader och satte 2–0 när skåningarna krossade Örebro med 4–0 hemma.

Strandberg nätade när MFF krossade Örebro

I sin första match från start sedan mitten augusti slog Carlos Strandberg till. Anfallaren satte ett av målen när Malmö FF krossade Örebro och har fortsatt häng på en Europaplats.

|

En bristning i låret har hållit borta Malmö FF-anfallaren Carlos Strandberg från spel under större delen av hösten. Sin senaste match från start gjorde 22-åringen i mitten av augusti – drygt två månader senare var han tillbaka som inhoppare mot Hammarby. Två matcher senare gjorde han även comeback som startspelare när MFF körde över Örebro med klara 4–0 inför 11618 åskådare på Stadion.

- Det var skönt att få starta och komma tillbaka i vinnarspåret. Det känns bra, säger Carlos Strandberg.

- Jag är lite tung i kroppen nu, men så är det när man inte har spelat ett tag.

"Lite flyt"

Hans mål i den 28:e minuten betydde 2–0 till MFF. 22-åringen sprang sig fri i djupled och stötte på volley in bollen bakom en utrusande Oscar Jansson.

- Det var en riktigt bra passning av "AC" (Anders Christiansen) och sedan hade jag lite flyt att målvakten inte kom ut i tid.

Innan dess hade han varit ytterst nära att cykelsparka in utökningen.

- Där hade jag inte riktigt lika flyt med att den gick in i mål, men jag tycker att själva aktionen var bra.

Under Strandbergs skadeperiod hade MFF under en längre tid endast Marcus Antonsson, som gjorde 1–0 i den sjätte minuten mot Örebro, och Markus Rosenberg som renodlade anfallare. Nu är Strandberg tillbaka och dessutom närmar sig Guillermo Molins en comeback.

- Vi har riktigt duktiga anfallare här och det är tuff konkurrens. Så vi får se vilka som får spela och hur mycket man får spela. Jag är lycklig här och det får mig att bli en bättre fotbollsspelare, säger Strandberg, som fick se Romain Gall sätta 3–0 och inhopparen Eric Larsson 4–0 i andra halvlek mot Örebro.

Ett andra raka SM-guld har varit utom räckhåll under en längre tid för MFF och i veckan försvann även chansen på andraplatsen i allsvenskan. Jakten på tredjeplatsen och ett Europa League-kval nästa säsong lever dock fortfarande. Med två omgångar kvar att spela har MFF två poäng upp till trean Hammarby och är en "pinne" bakom fyran Häcken.

Tränaren Rösler avstängd

- Vårt mål är att vinna matcherna som är kvar och sedan får vi se hur det slutar, säger Carlos Strandberg.

MFF vann mot Örebro utan ordinarie tränaren Uwe Rösler vid sidlinjen. Tysken blev utvisad efter det tumult som utbröt på tilläggstid på Friends i måndags när AIK:s Sebastian Larsson firade sin frisparkskvittering (1–1) framför MFF-bänken.

Närmast väntar IFK Göteborg borta på söndag och sedan avslutar MFF allsvenskan nästa söndag hemma mot Elfsborg. Däremellan möter Malmö norska Sarpsborg hemma i Europa League på torsdag.