Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecca Stenberg gjorde ett av Luleås mål i segern mot Djurgården. Luleå var det enda laget som inte behövde straffar för att vinna under lördagen.

Straffrik matchdag i SDHL

Om man vill ha dramatik ska man titta på SDHL-ishockey. Hela tre av fyra matcher under dagen i ligan gick hela vägen till straffavgöranden. I Gävle och Leksand blev det dock inte mycket mer än just straffar, då både Leksand–Göteborg och Brynäs–HV71 var mållösa affärer i fyra perioder. I Gävle var det endast hemmalagets Wilma Ekström som hittade rätt i straffläggningen, där bland annat landslagsspelaren Fanny Rask missade sitt försök. I Leksand var det Göteborg som satte flest, två för att vara exakt, i straffläggningen.

Mellan Modo och Linköping var det desto målrikare – men likväl missades det mest väl när det var straffavgörande. Alice Östensson satte avgörande 4–3 för Modo.

I Luleå blev det inte fullt lika dramatiskt. Hemmalaget vann med komfortabla 3–0 hemma mot Djurgården. Noora Tulus, Rebecca Stenberg och Jenni Hiirikoski stod för Luleåmålen.