Varbergs Sommargiro lockade förra året cirka 800 deltagare. Nu får loppet, som skulle fira fem år, hålla upp ett år.
Varbergs Sommargiro lockade förra året cirka 800 deltagare. Nu får loppet, som skulle fira fem år, hålla upp ett år.

Storlopp ställs in i sommar

Ännu ett storlopp ställs in i sommar. Det handlar om Varbergs Sommargiro som arrangeras av CK Wano. "Det betyder en hel del".

ANNONS
|

Evenemang, konserter och tävlingar ställs in på löpande band på grund av coronapandemin. Den senaste i raden av idrottsarrangemang som tvingas kasta in handduken är cykelloppet Varbergs Sommargiro.

– Vi hade en liten öppning om att vänta efter midsommar med besked. Den största tillströmningen brukar vara de sista tre veckorna, då börjar det smälla till i anmälningarna, säger Hans Klaive som sitter i arrangörsklubben CK Wanos projektgrupp.

– Men det känns som att tiden går och det blir svårt att hinna med planeringen. Det låter dessutom inte helt positivt från Folkhälsomyndighetens sida.

Därför ställs girot, som skulle fira fem år, in den här sommaren. Loppet lockade förra året runt 800 deltagare. En folksamling som inte är godkänd i nuvarande pandemi.

ANNONS

Det inställda girot är så klart en hård smäll för CK Wano.

– Det betyder en hel del, det är en bra inkomstkälla. Det är klart att det ställer till det för oss, säger Hans Klaive.

Men läget är inte så akut att CK Wano på något sätt riskerar sin existens.

– Nej då, vi har en bra ekonomi och klarar det här. Men det känns trist att ställa in, det är ett populärt lopp och bra arrangemang, säger han.

De som hunnit anmäla sig till loppet får pengarna tillbaka. CK Wano hoppas fira fem år nästa sommar i stället.

ANNONS