Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stor träningsdos - vägen till landslaget

Han är 16 år. Bor i Varberg, men tränar i - Bjuv. Två gånger i veckan åker Mikael Persson dit för att brottas. Det kan ge honom en plats i landslaget.
Det finns gott om träningsnarkomaner.

Speciellt i brottning.

16-årige Mikael Persson från Varberg är en.

Han sliter ut brottningsgolvet i två hallar. Dels tränar han tre dagar i veckan i Varberg och dels två gånger i skånska Bjuv.

- Jag får mer träning där nere och har fler att sparra mot, berättar Persson.

Mikael åker tåg två dagar i veckan till Halmstad. Där samåker han med en Bjuvbrottare de sista milen till träningshallen.

- I och med att det är så kul så tänker man inte på att det är jobbigt. Men det är klart, direkt efter skolan sätter man sig på tåget och kommer inte hem förrän sent, säger Mikael.

Skolan fösummas inte.

Tvärtom.

Han går i nionde klass och ska snart börja gymnasiet.

De tre åren ska han plugga på brottningsgymnasiet i Klippan.

Tränaren Thony Johansson:

- Inte vem som helst kommer in på brottningsgymnasiet. Mikael är en osedvanligt duktig brottare.

Träningsdosen har gett resultat.

Förbundskaptenen för U-landslaget, Johan Karlsson, tränar Bjuv och har insett att det finns stor talang i den råstarke varbergaren.

För en tid sedan ringde han Mikael.

- Jag låg och kollade på TV, lite halvkrasslig. Han frågade om jag ville vara med på ett landslagsläger, jag for upp ur soffan, berättar Persson.

Lägret är förberedande för att kunna ta ut en trupp till Nordiska mästerskapen som går i Oslo i pingsthelgen.

Thony Johansson igen:

- Det lät faktiskt på Karlsson som om Mikael skulle ha goda förutsättningar att ta en plats. Men det gäller för Mikael att visa att han vill ha platsen.

Lägret inleds idag i skånska Vinslöv och varar över helgen.

Sen vet vi om Varberg har fått en ny landslagsman. Senast det hände var för tio år sedan då Roger Gustavsson och Jonas Sjögren tävlade med blågult.

- Det har varit några tunga år för brottningen i Varberg, men nu ser vi mycket ljust på framtiden. Vi har inte haft ett A-lag på några år, men ungdomarna som kommer är väldigt bra, säger Bois andre ungdomstränare Peo Eriksson.

Lär mer om Falkenbergs FF här