USA:s Alex Morgan, vänster, firade sitt 100:e landslagsmål i 5–3-segern mot Australien i Denver.

Stjärnans 100:e mål – USA vann mot Australien

|

Alex Morgan hyllades stort i Denver, Colorado, efter att ha gjort USA:s 1–0-mål i 5–3-segern över Australien i en träningslandskamp.

Den 29-åriga stjärnanfallarens 100:e mål i landslagströjan innebar han hon därmed blev USA:s sjunde fotbollsspelare på damsidan att nå milstolpen.

- Att gå upp på tresiffrigt är en prestation jag inte tar lätt på, säger Alex Morgan till ESPN.

Hennes historiska mål var dessutom vackert, då hon sprintade förbi en australisk försvarare med bollen under full kontroll, vek inåt i planen och placerade dit bollen med högerfoten i 14:e minuten. Hemmapubliken jublade och Morgan formade ett hjärta med sina händer.

Australien kvitterade efter en knapp halvtimme och tog även en 2–1-ledning i början av andra halvlek. Men regerande världsmästaren USA satte då tre mål på en knapp kvart, vände matchen igen, och vann med 5–3 efter ett avslutande mål på tilläggstid av 20-åriga tvåmålsskytten Mallory Pugh.

Om drygt två månader inleds VM i Frankrike där USA spelar i samma grupp som Sverige, Chile och Thailand.