Stina Nilsson känner sig mätt på skidåkning och avstår läger på snö. Arkivbild.
Stina Nilsson känner sig mätt på skidåkning och avstår läger på snö. Arkivbild.

Stina Nilsson nobbar första träningslägret

Nu är semestern över för stjärnorna i skidlandslaget och skidskyttelandslaget. Men Stina Nilsson avstår skidlägret i Norge.

ANNONS
|

"Jag brukar känna en mättnad av att åka skidor efter vintersäsongen och för mig passar det därför bättre att fokusera på barmarksträning nu på våren", säger sprintstjärnan.

Landslagsledningen tycker dock att det finns bra skäl att inleda säsongen med ett läger på snö, i norska Sognefjell i veckan.

"Det är tidigt på träningssäsongen och kroppen har inte hunnit anpassa sig helt till barmarksträning än. Då är skidåkning ett skonsamt sätt att träna hårt redan nu", säger Mattias Nilsson, tränare för herrlaget i skidor, i ett pressmeddelande.

Hanna Falk är förkyld och avstår skidlägret. Jens Burman och Viktor Thorn saknas också efter att ha genomgått ryggoperationer.

ANNONS

För Hanna Öberg och hennes skidskyttekompisar väntar många pass i uppförsbacke på Kreta – både på cykel, på rullskidor och i löpning.

"Det är lite fokus just nu. Vi har planer för att åka många höjdmeter under veckan", säger skidskyttelandslagets nye huvudtränare Johannes Lukas i ett pressmeddelande

TT

ANNONS