Johan Mattsson höll Frölundas första nolla för säsongen när Malmö besegrades med 3–0 i Scandinavium.

Starkt Frölunda nollade Malmö

Frölunda gjorde en bra arbetsinsats och slog Malmö klart med 3–0. Målvakten Johan Mattsson, lugn och stabil, såg till att Frölunda höll nollan.

|

Göteborgslaget hade släppt in mål i alla sina 14 första SHL-matcher denna säsong, men nu höll alltså Johan Mattsson helt tätt mot topplaget Malmö.

- Lite slutspelskaraktär, tycker jag. Två jämna och bra lag. Extra skönt att vinna, säger Johan Mattsson.

Han var ständigt välplacerad och räddade flera gånger när någon Malmöspelare kom fri mot mål.

- Han är grym, säger Sebastian Stålberg, målskytt i Frölunda, om Mattsson.

Tog revansch

Matcherna mellan Frölunda och Malmö har en speciell laddning efter slutspelet i våras, då Malmö resolut slog ut slog göteborgarna med 4–2 i matcher i kvartsfinalen.

Lagen hade redan hunnit mötas två gånger i höstens SHL, vid båda tillfällena i Malmö, och med var sin seger som resultat. Senast i lördags vann Malmö med 5–3.

- Det börjar bli en rivalitet mot dem tycker jag, med tjuriga matcher. Det är roligt att få knäppa till dem, säger Sebastian Stålberg efter 3–0-segern.

Stålberg var med och visade vägen, när han med sitt första mål för säsongen gjorde 2–0 till Frölunda efter knappt 14 minuters spel. Då hade en annan hårt arbetande Frölunda-forward, Max Friberg, redan lyft in 1–0 lite tidigare. Båda målen kom efter returer och röra vid Oscar Alsenfelt i Malmös mål.

- Frölunda vann kamperna vid båda målburarna, där vi var väldigt "blöta". Vi hamnade i ett tufft underläge med 2–0 och kom aldrig tillbaka in i matchen. Det var ett lag på banan. Vi var för dåliga, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Besviken på starten

Han var mest besviken över att Malmö inte startade matchen bra.

- Vi brukar vara ett lag som ska leva på det, säger Peter Andersson.

Det var ishockey med ganska mycket kamp och stort engagemang, mest från Frölundas sida. Från slutet av andra perioden blev det också grinigt på isen.

Med 3.47 kvar i tredje perioden stänkte Samuel Fagemo in 3–0 ur dålig vinkel, när han snappat upp pucken efter kamp i sarghörnet.

Resultatet innebar att Malmö förlorade sin serieledning i SHL:s superjämna tätstrid.