Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Madelen Janogy gjorde ett starkt inhopp mot Österrike.

Starka svenska inhopp mot Österrike

Efter en tuff första halvlek gjorde flera av de svenska ersättarna pigga inhopp som bäddade för 2–0-segern mot Österrike.

Madelen Janogy virvlade runt i straffområdet. Efter att Sverige inte haft en enda målchans i den första halvleken stod 23-åringen själv för tre klara lägen i den andra halvleken i sin blott tredje landskamp.

- Jag tycker att jag gör ett piggt inhopp. Sedan har jag några lägen där som jag inte sätter, men jag kommer till lägen i alla fall, säger Janogy.

TT: Hur viktigt var det att ni fick med er ett bättre anfallsspel till slut i andra halvlek?

- Jätteviktigt. Vi börjar lite trögt men sedan släpper det och det är jätteskönt för känslan när man går in i ringen sedan efter matchen.

"Bästa insatsen"

Peter Gerhardsson har tryckt på att Janogy ska våga göra sin grej, våga utmana en mot en – och han var nöjd med Piteåanfallaren efteråt.

- Det är en intressant spelartyp, hon är en sådan som utmanar och tar sig till mål. Hon gör, tycker jag, sin klart bästa insats den här halvtimmen, hon ser både kvickare och snabbare ut än hon gjorde i början, säger Gerhardsson.

- Jag gillar när man går in och inte bryr sig så mycket och kör sitt. Man misslyckas ibland, men modet, det tycker jag om.

"Väldigt trygg där"

Lina Hurtig bidrog också med bra energi med sitt inhopp, liksom Nathalie Björn – till vardags back hemma i Rosengård men inbytt som mittfältare mot Österrike – fick inte bara med sig ett starkt inhopp utan dessutom ett mål. Ett hårt och välplacerat skott vid stolproten innebar 2–0 i den 87:e minuten.

- Det jag hann tänka var, "skjut inte över", och det gjorde jag inte. Skönt att få spela en halvlek här och visa vad jag går för, säger Björn.

TT: Hur mycket press blir det att prestera bra i Rosengård nu inför uttagningen?

- Klart man har den tanken i bakhuvudet, men Rosengård är min hemmamiljö och jag är väldigt trygg där. Så jag vet att där kan jag spela mitt spel, jag är mer bekväm i den rollen jag har där.