Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia pratar med Carolina Klüft under GP-tävlingen i Sätra.

Stark säsongsöppning av Sagnia

Khaddi Sagnia klarade EM-kvalgränsen direkt i första hoppet i GP-tävlingen i Sätra utanför Stockholm – med ett hopp som är topp fem inomhus i Europa i år.

Khaddi Sagnia hade redan klarat EM-kvalgränsen för både 60 meter och 60 meter häck – men i favoritgrenen – längd – saknades den ännu inför GP-tävlingen i Sätra.

Det ändrade hon på i första hoppet. Med 6,64 kvalade hon till inomhus-EM i Glasgow som avgörs den första helgen i mars – med ett hopp som är det fjärde längsta i Europa i år.

- Det känns jättehärligt. Jag var lite nervös före tävlingen, men jag var väldigt taggad, säger hon.

- Det finns grejer att jobba på, självklart, men i dag satt väldigt många grejer bra.

Hon vann tävlingen klart, och hoppade ytterligare ett hopp på 6,64.

"Har tagit nästa nivå"

TT: Hur skönt var det att ta den längden redan i första hoppet?

- Alltså det var väldigt skönt. Det visar också att jag har tagit nästa nivå i min hoppning och inte bara i löpgrenarna. För det är ju löpgrenarna som jag använder för att bli bättre i längdhoppet, för att få ut den snabbheten jag har, säger hon och fortsätter:

- Jag känner mig bra och jag känner mig stark.

Men om hon kommer delta i flera grenar på EM, som 60 meter eller 60 meter häck, återstår att se.

- Vi får se hur tidsprogrammet ligger, så länge det inte stör varandra. Kanske, kanske inte, säger hon med ett lite lurigt leende.

Ett annat av kvällens heta namn, Andreas Kramer, gick också vinnande hem från arenan. Kramer, med färskt personbästa på 800 meter, vann även måndagens tävling efter en stark avslutning. Men det gick inte lika snabbt som i helgen när han persade på 1.46,52 – inte långt från det svenska rekordet.

- Jag gick för att vinna, sen hade jag hoppats att det skulle gå snabbare. Men killen från Italien gick upp och saktade ner farten och då försvann den chansen på första varvet.

Formen är det dock inget fel på.

- Jag är jättenöjd med loppet ändå. Jag har vunnit två lopp av två nu och det är bra motstånd i kväll så det tar jag med mig, säger han.

Ingen lyckad kväll för Tornéus

Michel Tornéus hade inte en lika lyckad kväll. Tornéus, som liksom Sagnia kom till Sätra med EM-kvalgränsen i längdhopp i sikte, bröt tävlingen efter ett hopp. Men det var inte på grund av någon skada utan en försiktighetsåtgärd eftersom han kände sig trött och stel efter en tävling följt av flygstrul i helgen.

- Då tar jag hellre ett steg tillbaka än att riskera något. Målet är såklart EM och jag måste kvala, men jag måste vara smart också. När jag äntligen är hel vill jag gärna vara det ett tag till, säger han.

På 3000 meter klarade både Jonas Leandersson och Suldan Hassan EM-kvalgränsen med 7.54,07 respektive 7.55,56.