Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Ståhl.

Ståhl om andra silvret: "Bättre än i VM"

Daniel Ståhl fixade ett guldläge. Men i sista omgången passerades han av regerande världsmästaren Andrius Gudzius från Litauen – och fick nöja sig med silver igen.

När 25-åringen från Järfälla kastade fina 68.23 meter i den fjärde omgången såg det ut att bli ett efterlängtat guldjubel. Men Daniel Ståhl, om någon, vet att man aldrig ska räkna ut Andrius Gudzius. Litauern tog guldet före Ståhl på VM i fjol. Och i sista stund skulle Gudzius snuva Ståhl på ett segervrål ännu en gång.

68,46 i hans sista, och tävlingens näst sista, kast var ett styrkebesked av rang.

Och Ståhl kunde inte svara.

- Jag satsade allt inför sista omgången, men då blev det övertramp. Men vi är jättebra kompisar och jag unnar honom guldet. Jag är inte alls sur, jag kastade 68,23 och det blev silver. Det kommer, säger Ståhl om mästerskapsguldet som han saknar.

- Jag pratade med Gudzius efteråt och han tyckte också att det var en väldigt bra tävling.

"Kunde svara direkt"

Ståhl slog till med ett jättekast även i den andra omgången, 68.02, och såg för några minuter ut att vara i en ledning. Men svensken fick kastet underkänt i efterhand på grund av övertramp och var pressad inför sitt tredje kast eftersom han fått röd flagg även för sitt första kast.

- Det var synd att jag inte fick det godkänt, men jag är stolt att jag kunde svara direkt i tredje. Jag blev lite förbannad först, men det var bara att ladda om, säger han.

- Inför tredje kastet hade jag full fokus igen. Så det här silvret visar en mental styrka, jag är väldigt nöjd med mitt silver.

I måstekastet, det tredje, fick han iväg diskusen 64,20 meter. Han ökade sedan på till 68,25 i det femte kastet.

Pettersson fyra

Ståhl fick en strulig vår med lunginflammation och skadad fot. Han fick sedan inte tekniken att stämma i början av säsongen och det var först i genrepet som han fick på ett kast över 69 meter. Och till EM lyckades han få alla bitar att stämma i kastningen.

Det blev svenskt även på fjärdeplatsen. Ståhls träningskompis Simon Pettersson slog till med 64,55 och var en dryg halvmeter från bronset.

- Det känns lite snopet, det kändes som om det fanns mer i kroppen. Men jag tror att jag kommer att vara extremt nöjd i morgon, säger Pettersson.