Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Blackstenius jagar speltid för att hitta tillbaka till formen.

"Speltid är det viktigaste för mig just nu"

Tillbaka i Linköping. Fortsatt i landslaget. Stina Blackstenius blickar nu mot en vår som hon hoppas är fylld av matchminuter.

Att många spelare kommer matchas i Sveriges två gruppspelsmatcher på Algarvekusten har varit glasklart sedan ankomsten.

Med det i åtanke krävs det ingen raketforskning för att göra analysen att Stina Blackstenius kan vänta sig matchminuter i fredagens möte med Portugal efter att inte ha spelat i 4–1-segern mot Schweiz.

- Det är klart att det känns extra kul att vi startade så pass bra och om finns det möjlighet att spela skulle det vara väldigt kul, så klart, säger Blackstenius inför träningspasset i singular som separerar de två matchdagarna.

"Lärt mig mycket"

Klubblagsmässigt är anfallaren tillbaka på östgötsk hemmaplan efter tiden i Montpellier.

Sedan några veckor tillbaka är hon åter en Linköpingsspelare.

- Det känns jättebra. Jag har varit där några veckor nu så det känns väldigt bra att vara i Linköping igen. Nu har jag haft lite otur och inte kunnat spela de första matcherna.

- Nu är jag här och det känns väldigt bra att kunna spela och vara tillgänglig igen.

TT: Vad tar du främst med dig från tiden i Montpellier?

- Det finns mycket jag tar med mig därifrån. Både när det gäller fotbollen och det sociala livet utanför. Som fotbollspelare har jag lärt mig väldigt mycket och fått känna på en annan typ av fotboll och en annan typ av kultur. Det har utvecklat en på många sätt.

Tuff anfallskonkurrens

Väl hemma i Linköping är Stina Blackstenius tydlig med att speltid och matchminuter är det viktigaste i den fortsatta utvecklingen.

Speciellt med en VM-trupputtagning som hägrar i en inte så avlägsen framtid.

Speciellt med en stenhård konkurrens på anfallssidan – en konkurrens som blev snäppet hårdare när anfallskollegan i både klubb- och landslag, Mimmi Larsson, pangade in ett hattrick under onsdagen.

TT: Blir det en extra press för dig att prestera med tanke på konkurrensen?

- Man känner alltid att man vill prestera och göra bra ifrån sig, säger Blackstenius.

- Det är väldigt stor konkurrens och det är väldigt bra för vårt landslag. Det gör att man vill prestera och att man tänker på att det är väldigt viktigt att göra det. Det kommer också ta oss framåt och vi kommer ta steg som lag när vi måste höja oss individuellt.