Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
"All matematik får vi ta efteråt", säger Albin Ekdal.

Spelarnas fokus: En match i taget

Sverige jagar en åttondelsplats i Sotji. Men spelarnas sinnesstämning är enligt klyschan "en match i taget".

Kryss mot Tyskland, kryss mot Mexiko – då är Sverige klart för åttondelsfinal.

Även seger mot tyskarna samtidigt som mexikanarna tappar poäng i mötet med Sydkorea resulterar i att förbundskapten Janne Andersson & Co är vidare från gruppen.

Å andra sidan kan VM vara över om Sverige förlorar mot Tyskland och vinner mot Mexiko, då är det målskillnad som avgör ordningen i gruppen.

Det här är dock scenarion som spelarna inte har funderat på.

Just nu är dagarna i symbios med sportklyschan "en match i taget", och de tänker därmed bara på midsommardagens match mot Tyskland på Fisjt-stadion i Sotji.

Svår match

- Vi ska inte fokusera på det nu, det är tillräckligt svårt att möta Tyskland och vi ska lägga all fokus på att försöka få med oss poäng från den. All matematik får vi ta efteråt, säger mittfältaren Albin Ekdal.

- Jag vet att vi har chansen om vi gör en otroligt bra match och om vi sätter defensiven kommer vi att få minst ett par lägen. Om vi sätter dit dem kan Tyskland bli skärrade. Vi är här för att ge dem en tuff match.

Mittbacken Pontus Jansson, som ersatte sjuke Victor Nilsson Lindelöf i segermatchen mot Sydkorea men nu väntas få inleda på bänken, säger att förutsättningarna är inget som har diskuterats inom laget.

- Inte än så länge i alla fall. Vi vill ha ett bra resultat mot Tyskland och sedan eventuellt inför en sista match kanske man kan börja prata i sådana termer. Det är bara onödigt att göra det nu, säger han.

Inte spekulera

Viktor Claesson:

- Det är väldigt svårt att tänka sig att spela två kryss. Vi kan inte gå ut och spela 0–0, säger mittfältaren och ger sin bild över Sveriges situation i gruppen.

- Det var tre poäng som var det viktiga och det går att spekulera i hur det kommer se ut i framtiden, men vinner vi våra matcher behöver vi inte fokusera på målskillnad. Tar vi tre poäng i alla så vinner vi gruppen.