Arsenals Aaron Ramsey gör 2–0 mot Milan.

Spelarna räddade jobbet åt Wenger

Aldrig har Arsène Wengers position varit så hotad på det jobb han haft i snart 22 år. Efter fyra raka förluster var kritiken enorm. Då spelade Arsenal plötsligt med både hjärtat och hjärnan. 2–0 borta mot Milan är ett drömresultat inför returen hemma på Emirates Stadium i Europa Leagues åttondelsfinal.

|

Ur form, utbuat i de senaste matcherna och snudd på uträknat efter en, med klubbens mått mätt, hittills usel säsong. Det var förutsättningarna när elva stukade spelare klev ut på San Siro – och en manager som förlorat fansens stöd satte sig i båset.

Men nere för räkning reste sig Arsenal.

Özil regissören

Regissören bakom segern? Inte oväntat Mesut Özil. Tysken spelade fram till båda målen före pausen. Först serverade han Henrikh Mchitarjan och sedan Aaron Ramsey. Mchitarjan, nyligen anländ från Manchester United, placerade distinkt bollen högt till vänster om Gianluigi Donnarumma. Ramsey använde finess när han iskallt rundade Milans unge målvakt och rullade in 2–0.

Målet i den fjärde och sista tilläggsminuten i första halvlek var en mental örfil som sved rejält i ett länge kvitteringsjagande Milan.

Hemmalaget lyckades inte få till ett avslut på David Ospina under de första 45 minuterna, men kom starkt i vågor efter pausen. Det så viktiga reduceringsmålet uteblev dock och Gennaro Gattusos mannar har en svår retur framför sig.

Salzburg skrällde

Något oväntat gäller det även Dortmund. Med Alexander Isak på bänken föll den något vacklande tyska storklubben hemma mot Salzburg. Valon Berishas båda mål kort efter pausen sänkte tyskarna som i alla fall fick in 1–2 genom André Schürrle.

Bättre gick det för det andra tyska laget i aktion under torsdagskvällen. Emil Forsberg kunde mycket väl ha gett sitt Leipzig ledningen i första halvlek mot Zenit St: Petersburg. med en välskruvad frispark. Insidan av stolpen var dock i vägen.

I stället var det Bruma som gjorde 1–0 i andra halvlek, ytterst delikat framspelad av en Timo Werner-klack.

Werner skulle därefter själv göra 2–0-målet, innan Zenit hittade ett potentiellt livsviktigt bortamål på slutet genom backen Domenico Criscito och fastställde slutresultatet 2–1.

Pontus Wernbloom spelade på topp för sitt CSKA Moskva, men det var inte mycket till hjälp mot Lyon som har fördel inför hemmareturen. Marcelo gjorde matchens enda mål i Moskva.

Saúl Niguez, Diego Costa och Koke gav Atlético Madrid 3–0 hemma mot Lokomotiv Moskva.