Danny Ings, till vänster, skickade sitt Southampton vidare till kvartsfinal i FA-cupen. Bild: Nick Potts/AP/TT

Southampton fick jubla igen

Fem raka förluster i Premier League-fotbollen, däribland förkrossande 0–9 borta mot Manchester United. Men i FA-cupen går det desto bättre för Southampton.

Fjolårets skyttekung Danny Ings visade vägen i kvällens bortamöte med Wolverhampton när han skickade in 1–0-målet för gästerna i början av den andra halvleken. I slutskedet av matchen fyllde sedan Stuart Armstrong på till 2–0 och Southampton säkrade därmed en plats i kvartsfinal, där Championshiplaget Bournemouth väntar på bortaplan.

Även Chelsea, som föll i fjolårets final, är vidare efter att ha besegrat Barnsley med 1–0 på bortaplan. Tammy Abrahams matchvinnande mål i den 64:e minuten gör att Londonlaget fortsatt är obesegrat sedan Thomas Tuchel tog över som tränare i slutet av januari. I kvartsfinalen ställs man mot Sheffield United hemma på Stamford Bridge.

Övriga kvartsfinaler: Everton–Manchester City, Leicester–Manchester United.