Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær fick jubla åt ännu en seger.

Solskjærs succé fortsatte mot Tottenham

Motståndet var det tuffaste hittills. Men Manchester United under Ole Gunnar Solskjær fortsätter att imponera. 1–0 borta mot Tottenham var ännu ett styrkebesked.

|

Segern var den engelska fotbollsklubbens sjätte raka sedan norrmannen Ole Gunnar Solskjær tog över som tränare efter José Mourinho i december. Men Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle och Reading i all ära – ligamötet med Tottenham var den första rejäla värdemätaren för laget som hade så stora problem före tränarbytet.

Och Manchester United visade att man i nuläget håller även mot riktigt bra motstånd.

Rashford målskytt

- Det var helt klart den tuffaste matchen hittills. Och andra halvlek var definitivt tuffare än den första, men det spelar ingen roll så länge vi får de tre poängen, säger anfallaren Marcus Rashford i Viasats sändning.

Framför allt tre spelare låg bakom segern.

Nämnda Rashford var den som distinkt tryckte in segermålet, matchens enda, i den 44:e minuten. Engelsmannens avslut var hårt, lågt och perfekt placerat tätt intill den bortre stolpen. Paul Pogba var den som gav Rashford friläget. Efter en misslyckad krossboll av Tottenhams Kieran Trippier hamnade bollen hos den franska mittfältaren. Från sin position på egen planhalva tittade han knappt upp men slog ändå en perfekt långboll diagonalt över hela Tottenhams lag och friställde Rashford till höger i straffområdet.

Strålande de Gea

Och så David de Gea. Frågan är om inte den spanska målvaktens insats var allra mest matchavgörande. Framför allt i den andra halvleken öste Tottenham på och skapade den ena vassa målchansen efter den andra. Men det spelade ingen roll vad Dele Alli, Harry Kane och Toby Alderweireld än hittade på – de Gea räddade allt och säkrade tre poäng till gästerna. I andra halvlek gjorde han hela elva räddningar.

- Det kändes väldigt bra. Jag vet inte vilken räddning som var bäst, jag kommer inte ens ihåg alla, säger David de Gea.

Han medger att bytet till Ole Gunnar Solskjær har gjort stor skillnad.

- Han har tagit in glädje i laget. Laget spelar väldigt bra, vi känner oss starka nu, vi klarar av att kontrollera matcherna, vi vågar hålla i bollen och vi skapar chanser. Det här är det riktiga Manchester United.

1–0-segern innebär att Manchester United går upp på 41 poäng, lika många som tabellfemman Arsenal. Tottenham är fortsatt trea på 48 poäng, nio bakom serieledande Liverpool.