Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paulinho har ett år kvar på kontraktet med Häcken, men han öppnar upp för en flytt efter skytteligavinsten i allsvenskan.

Skytteligavinnaren: "Får se om jag stannar"

Paulinho, 32, blev utvisad och den äldste skytteligavinnaren i allsvenskan. Nu öppnar Häckens brasse upp för att lämna klubben – trots ett år kvar på kontraktet.

Häcken tog emot IFK Norrköping på Bravida Arena i en match som handlade mycket om i fall Norrköping skulle kunna, med rätt förutsättningar, vinna SM-guld. Norrköping vann matchen med 1–0, men guldet gick till AIK.

Hisingsklubbens brasilianske anfallare Paulinho kunde glädjas åt att han tog hem skytteligavinsten i allsvenskan. Totalt har han gjort 20 mål och sex målgivande passningar på 26 matcher efter en urstark andra halva på säsongen. Gif Sundsvalls Linus Hallenius kom närmast efter med 18 mål.

- Det är alltid bra för karriären. Varje år är jag nära att vinna skytteligan, men det här är första gången jag gör det i allsvenskan, säger han.

Såg rött på övertid

Däremot kunde säsongen ha avslutats på ett bättre sätt. Paulinho blev mållös i sista matchen och dessutom utvisad på övertid, hans första röda kort. Domaren gav honom matchens andra gula kort för filmning i en närkamp med Norrköpings Simon Skrabb.

- Jag är inte nöjd med att få ett rött kort i en dålig situation. Det är hundra procent straff. När jag vänder mig sparkar någon på mig, säger han.

Han får medhåll av Häckens tränare Andreas Alm:

- Jag var inne hos domaren direkt och visade bilderna på Ipaden. Domaren säger att Norrköpingsspelaren inte sparkar på "Palle", men bilderna visar att han gör det, säger Andreas Alm.

"Svår situation"

Paulinho återvände till Häcken, klubben han spelade i mellan 2007 och 2010, för tre år sedan efter ett år i Örebro och ett gäng utlandssäsonger.

Skytteligavinsten gör Paulinho till den äldste vinnaren av statistikligan hittills i allsvenskan. Nu ska han åka och vila upp sig i Brasilien. Där hoppas han på flera samtal.

- Det är ett jobb för min agent. Det är en svår situation. När man vinner skytteligan, och gör en riktigt bra säsong, så kommer det fina erbjudanden. Vi får se i november eller december om jag stannar. Om det är bra för mig och för BK Häcken får vi sätta oss ned och diskutera det, säger Paulinho.