Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Så någon slå det här laget måste ni skicka en bättre motståndare, skriver Aftonbladets Erik Niva efter segern i åttondelsfinalen.

"Skicka en bättre motståndare nästa gång"

Ska ni försöka slå Sverige? Då får ni allt skicka en bättre motståndare nästa gång. Det skriver Aftonbladets fotbollskrönikör Erik Niva efter segern mot Schweiz i VM-åttondelen.

Fotbollsskribenterna tävlar om att använda de största superlativen sedan Sverige kvalificerat sig till första kvartsfinalen i fotbolls-VM på en generation.

Erik Niva tycker dock inte det var en särskilt gastkramande match att följa:

"Det här var ju lugnt hela vägen. Det var ett fotbollslag som var klart och tydligt bättre än det andra, ett lag som verkar bemästra precis allt som fotbollsvärlden kastar mot dem", skriver Erik Niva, som avslutar:

"Ska nu världen kunna stoppa Sverige får ni allt skicka en bättre motståndare än detta nästa gång".

Göteborgs-Postens krönikör Mattias Balkander kallar segern en historisk match, som skapat minnen att prata om i årtionden framöver.

"I mitt tycke är den här prestationen, som vi inte känner slutet på, redan i nivå med VM-bronset 1950, någonstans kring insatserna Edström, Sandberg och de andra stod för i Västtyskland 1974 och gott och väl det bästa ett svenskt landslag har presterat på 24 år, bronssommaren i USA, ni vet", skriver Balkander.

Expressens Noa Bachner hyllar Emil Forsberg.

"Vi hade väntat och väntat och väntat på just honom. Till slut öppnade sig VM för Emil Forsberg, till slut fick han syn på en hjälpande fot – och i samma ögonblick frigjorde han en svensk fotbollsframgång som kommer att eka i all evighet", skriver Expressens krönikör Noa Bachner och tillägger:

"Det här spårade förstås ur för längesedan, men det finns ju fantasier och fantasier. Den här börjar bli riktigt vild."