Malmös tränare Peter Andersson. Arkivbild.
Malmös tränare Peter Andersson. Arkivbild.

Skador oroar i skrällgänget Malmö

De har tagit för vana att välta de stora favoriterna. Nu förbereder sig Malmö på att ge guldfavoriten Växjö en ny mardröm i SM-slutspelet – för andra året i rad. Men skador oroar för Skånelaget inför semifinalstarten.

ANNONS
|

I fjol skrällde Malmö och slog ut grundserievinnaren Växjö i kvartsfinal i SM-slutspelet.

Den här gången var det Frölunda, serietrean med guldambitioner, som blev Malmös kvartsfinaloffer. Nu darras det i Kronoberg efter mardrömmen i fjol.

Men Malmö dras med skador. Enligt Expressen ser det ut som om både backen Stefan Warg och forwarden Erik Forssell missar den första kvartsfinalen i Växjö, liksom forwarden Max Görtz som fick avbryta påskdagens träning.

"Frågetecken i luften"

Sedan tidigare är det klart att starke backen Tuukka Mäntylä missar första matchen.

- Vi har lite småskavanker, men vi vet mer i morgon. Det är lite frågetecken i luften, säger tränaren Peter Andersson till Malmös webbplats.

ANNONS

I fjol vann Malmö över Växjö med 4–2 i matcher, men Andersson – själv trefaldig SM-guldvinnare som spelare – ser ett annat Växjö den här säsongen.

- De har en annan typ av backbesättning, i fjol hade de lite spelskickligare backar och i år har man lite mer storlek. Så det blir en utmaning, säger Andersson.

- Våra forwards måste utmana deras backar. Mycket handlar om att vara stark framför båda målen. Vi måste vara starka i egen zon vilket vi var mot Frölunda. Vi har en grym känsla i gruppen efter vårt avancemang, säger han.

Heta målvakter

Malmö har det väl förspänt på målvaktssidan också. Oscar Alsenfelt var ett spöke för Frölunda i första kvartsfinalen och när han sedan försvann på grund av sjukdom gick Jonas Gunnarsson in och storspelade.

Gunnarsson leder målvaktsligan i slutspelet med 95,45 i räddningsprocent.

ANNONS

- Nu har vi två i bra form. Jag har pratat med målvakterna och lagt upp en plan. Vi har bestämt oss. Vem får ni se i morgon, säger Andersson till Expressen.

Den andra semifinalserien mellan Djurgården och Skellefteå startar på tisdag.

TT

Fakta: Så spelas SM-semifinalerna

Växjö (1 i grundserien)–Malmö (6).

Speldatum (varannan hemma): 2, 4, 6, 8, eventuellt 10, 12 och 14 april.

Inbördes möten i serien (Växjös siffror först): 3–1 i matcher, 1–2 (h), 4–2 (b), 4–0 (b), 6–3 (h).

Djurgården (2)–Skellefteå (5).

Speldatum: 3, 5, 7, 9, eventuellt 11, 13 och 15 april.

Inbördes möten i serien (Djurgårdens siffror först): 3–1 i matcher, 4–2 (h), 2–1 (h), 2–1 (b), 1–3 (b).

ANNONS