Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ander Herrera (sittandes) satte tonen för den skadekavalkad som präglade mötet mellan Manchester United och Liverpool.

Skadefylld, mållös och sönderryckt klassiker

Ett klassiskt toppmöte i Premier League? Eller ett valfritt avsnitt av Cityakuten fullproppat med reklampauser? Publiken på Old Trafford hade nog svårt att särskilja de två företeelserna i 0–0-drabbningen mellan Manchester United och Liverpool.

Det var skador snarare än fotboll som präglade en helt sönderryckt, förvånansvärt "snäll" och relativt chansfattig första halvlek i klassikermötet mellan Manchester United och Liverpool.

Först var det Uniteds spanska duo Ander Herrera och Juan Mata som gick sönder med kort mellanrum efter drygt 20 spelade minuter, och fick bytas ut mot Andreas Pereira och Jesse Lingard.

Strax innan halvtid föll den sistnämnda också ihop på gräset, och fick ersättas även han när United fick bränna alla sina tre byten innan pausvilan. Dock noterbart att Lingard, under sina knappt 20 minuter på planen, hann med att stå för halvlekens bästa målchans. Liverpoolmålvakten Alisson var dock med på engelsmannens friläge och fick bort bollen med en välavvägd tass.

Fortsatt chansfattigt

Skadeeländet drabbade inte bara United utan även gästerna från Merseyside, må så vara att de "bara" tvingades byta ut en skadad Roberto Firmino innan halvtid.

Lägg därtill att Unitedanfallaren Marcus Rashford och Liverpoolbacken Andy Robertson då också hade haft märkbart ont på planen – i en nästintill parodiskt olycksdrabbad första halvlek.

- Allt som kunde gå fel i första halvlek gick fel. Vi hade fyra skador – vi behövde ha kvar Marcus Rashford – och det kändes som att det skulle bli en tuff eftermiddag, säger Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjær enligt AFP.

Bot, bättring, piggare ben och mer fotboll i andra halvlek?

Nja. Inte direkt.¨

Även om spelarna nu höll sig från att sträcka musklerna i var och varannan minut som de gjort i halvlek ett så var det fortsatt chansfattigt, slarvigt och tillknäppt.

Elva matcher kvar

När domare Michael Oliver satte pipan i munnen och förkunnade slutet på matchen så var den fortfarande mållös – och ingen var egentligen förvånad sett till hur den sett ut.

- Jag kan inte komma ihåg att Liverpool hade en enda målchans, även om de hade bollen. Jag kan inte komma ihåg att David De Gea (Uniteds målvakt) gjorde en räddning, säger Solskjær.

- Det var en match utan höjdpunkter. Det var intensivt. Det var en poäng United ville ha och vi förlorade två, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Samtidigt – för Liverpools del innebar det mållösa resultatet en återtagen serieledning från Manchester City.

För Uniteds del en, för stunden, tappad Champions League-plats till Arsenal, som besegrade Southampton med 2–0.

Allt detta med elva matcher kvar att spela av Premier League.

Inför dessa har i alla fall sjukgymnasterna i både United och Liverpool en hel del att göra.