Rosengårds 2–0-seger mot Djurgården kan ha blivit kostsam. Iva Landeka fick lämna matchen på bår.

Skada oroar Rosengård: ”CL-matchen i fara”

Rosengård stångas vidare i guldstriden efter seger med 2–0 hemma mot Djurgården. Resultatet kom dock med ett pris. Stjärnan Iva Landeka blev tidigt utburen på bår med en fotledsskada – men skadeläget är oklart.

|

Rosengård behöver inte bläddra långtför att ringa in nästa match i kalendern.

Redan på onsdag är det Champions League-match mot Ryazan. Några dagar senare tuff kamp i damallsvenskan mot Linköpingoch därefter svenska cupen. Allt som allt har Rosengård hela sex matcher kvar att spela under september månad.

Lägg därtill att flera spelare kommer direkt från ett intensivt landslagsuppehåll.

- Det har varit rätt så stökiga förberedelser. Spelarna har varit runt mycket och det är inte bara fysisk trötthet utan också mental trötthet, säger Jonas Eidevall, tränare förRosengård, efter 2–0 mot Djurgården.

Otäck skada

Han får medhåll av tränarkollegan Joel Riddez i Djurgården.

- Det är svårt med belastningen. Spelet blir därefter, och det gäller båda lagen, säger Riddez.

Då hade tränarna fått se Djurgården bjuda Rosengård på två mål i matchen efter slarvigt passningsspel i backlinjen. Det första gjorde Lisa-Marie Utland, som byttes in redan efter 26 minuters spel då anfallsstjärnan Iva Landeka drog på sig en skada och fick bäras av planen på bår.

Utlands mål var plåster på såren, men en skada på en av Rosengårds bästa målskyttar den här säsongen är precis vad laget inte behöver inför hösten.

Landeka ska röntgas innan man vet hur allvarlig hennes skada i fotleden är.

- Iva har varit viktig för oss så jag hoppas inte skadan är allvarlig. Men det är klart att nästa Champions League-match är i fara, säger Eidevall.

”Behöver stolpe in”

Caroline Seger gjorde 2–0-målet i andra halvlek, något som kom att stänga matchen helt. Även den gången kom det efter ett misslyckat uppspel från Djurgårdens sida.

- Andra halvlek är bättre från vår sida, och då har vi också lite marginaler med oss. Vi behöver få lite stolpe in nu under hösten, säger Eidevall.

Med tre nya poäng håller Rosengård jämna steg med serieledande Göteborg, som också vann sin match den här omgången. Pressen sätts nu på Piteå att besegra Hammarby för att inte halka efter.