Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Färjestads Martin Johansson gör 2–0 i segermatchen mot Brynäs.

Sjunde raka hemma för Färjestad

Hemmaplansfavör i slutspelet och en bonuscheck på en miljon kronor. För att inte tala om äran. Att vinna SHL:s grundserie betyder något. Luleå eller Färjestad? Det är frågan just nu med fyra omgångar kvar.

Efter plumpen borta mot Mora har Färjestad kalibrerat sin gps och verkar vara på rätt väg mot delmålet som är serieseger. Slutmålet? Dum fråga. Det är förstås SM-guldet någonstans långt in i april.

Det bör kunna bli en lång säsong.

4–1 mot Brynäs kanske inte gav enorma guldvibrationer men det var stabilt, gediget spel värt tre ohotade poäng. Dessutom var det sjunde raka hemmasegern och det säger lite till om Färjestads kaliber. Avståndet till ledande Luleå är bara en poäng.

- Vi spelar med stort självförtroende, tror på det vi gör. Vi har en enorm styrka i laget och känner oss inte oroliga, säger Jesper Olofsson till C More.

- Vi ska försöka ta hem seriesegern.

Johansson i farten

Johansson är ett av Sveriges vanligaste efternamn. Färjestad hade tre i uppställningen som heter så, med förnamnen Linus, Martin och Herman.

Två av dem utmärkte sig omgående.

Linus Johansson tog tillvara en sargstuds och skickade in 1–0 prick halvvägs in i den första perioden. Hans tionde mål för säsongen.

- Jag chansade att pucken skulle komma där och det gick ju bra, sade han till C More.

Och lade till:

- Vi styr och ställer. Vi har snabba forwards och sätter vi fart kan vi skapa ytor.

Så sant. Martin Johansson hade precis avtjänat sina två minuter för ett smärre regelbrott när Färjestad kontrade och han satte full fart och sprätte in 2–0 via en Brynäsklubba. Då var matchen knappa 14 minuter gången.

Hoppet kvar för Brynäs

Tränaren Johan Pennerborn var belåten i periodpausen, men inte helt nöjd.

- Någonstans tycker jag att vi kunde öka takten och göra något mål till. I omställningssplet ska vi attackera kassen hårdare, sade han till C More.

Han behövde inte vänta länge på ny utdelning. I spel fem mot fyra gjorde Jesper Olofsson 3–0, men Brynäs fick omedelbar och oväntad kontakt när Marcus Nilsson råkade styra in pucken i egen kasse. Rudolf Cerveny var siste Brynässpelare på pucken och fick målet.

En reducering som gav Brynäs energi.

Men med några minuter kvar av mittenperioden kom 4–1. Jesse Virtanen sköt direkt och lågt på Oskar Steens passning från bakom målet. Skymde Joacim Eriksson såg inte mycket och lättare blev det inte när Gustav Rydahl stack fram klubbladet och var sist på pucken.

Efter det var Brynäs ett slaget lag. Chansen till en plats i åttondelsfinal minskade inte och med Linköpings förlust mot Frölunda. Samtidigt vann Örebro mot Timrå och alla tre klubbarna står på 65 poäng. Linköping håller tiondeplatsen i kraft av minst dålig målskillnad.