Albin Ekdal.
Albin Ekdal.

Självkritisk Ekdal: "Jag har mer att ge"

Sverige har kört över Mexiko och slagit ut regerande världsmästaren Tyskland. Men Albin Ekdal är långt ifrån nöjd.

ANNONS
|

Bad i hotellpoolen, sol, Playstation, god sömn och mycket mat. Samt lite resebokande och biljettfixande till vänner och bekanta. Albin Ekdal har efter 3–0-segern mot Mexiko, som skickade Sverige till åttondelsfinal i fotbolls-VM, laddat batterierna.

Den lediga fredagen behövdes.

- Det är skönt att ha en dag utan träning, utan fotboll. Det var ingen fotboll på tv heller så man kunde koppla bort fotbollen helt och bara ta det lugnt.

ANNONS

- Kroppen känns bra, den är så klart lite sliten efter tre matcher på få dagar, framför allt för mig som inte har spelat så här tajt på jag vet inte hur länge. Men inga problem, kropp och knopp känns bra, säger Albin Ekdal.

"Får gåshud"

Tisdag är några dagar bort, men redan nu är tankarna inriktade på åttondelsfinalen mot Schweiz i S:t Petersburg.

- Det är den matchen som jag har sett fram emot mest, med halva Sverige som kommer att sitta och titta. Det kommer att bli mäktigt, jag får lite gåshud bara jag tänker på det.

- Det är stort, men vi har samtidigt bara vunnit två matcher. Att gå vidare från gruppen var det minsta målet vi hade. Det är nu det börjar på riktigt, det är nu vi ska visa om vi har här att göra eller inte. Två vinster kan man inte vara nöjd med.

ANNONS

Trots att Sverige har överraskat många, och fått det svenska folket att hoppas på en ny gyllene VM-sommar, är mittfältaren inte helt nöjd med spelet hittills.

"Helt okej"

- Jag tycker att mitt VM har varit helt okej. Spelmässigt har jag mer att ge när jag har bollen. Det finns en del spelare som kan göra det bättre spelmässigt och jag är en av dem. Men förhoppningsvis kommer det nu, säger Albin Ekdal.

Vägen till framgång har i stället gått genom hårt jobb, och där säger Ekdal att både han och hela det svenska laget har gjort en hundraprocentig insats i VM.

Samma sak krävs mot Schweiz – som han ser som lite av favoriten att nå kvartsfinalen i Samara den 7 juli.

- Alla måste göra personbästa igen. De har snabba kontringsspelare, de är starka på mitten och har bra distansskott. Det är ett komplett lag och det har de visat, de har knappt förlorat på flera år. Vi måste fortsätta ligga perfekt i försvaret, som vi har gjort hittills, och lyckas med omställningarna som vi gjorde mot Mexiko.

ANNONS

Kompis med Djourou

Minus för schweizarna är att lagkaptenen Stephan Lichtsteiner är avstängd, liksom försvarskollegan Fabian Schär.

- Jag tror inte att det kommer att betyda så mycket, men än att de saknar sin kapten som är motorn när det kommer till att snacka mycket. Han ger och tar mycket på planen, mycket frisparkar åt båda hållen, säger Ekdal.

Ersättaren lär bli Johan Djourou, en tidigare klubbkompis han känner väl.

- Vi är bra polare och hängde mycket i Hamburg, en fantastisk kille som har hjälpt mig och vi har en bra relation, dock har vi inte pratat de senaste dagarna. Vi väntar med det till efter matchen.

Gelendzjik, TT:s utsända

ANNONS