Sirius vann mot Elfsborg.
Sirius vann mot Elfsborg.

Sirius vände mot Elfsborg: "Ett lag på banan"

Precis allt gick emot Sirius under första kvarten. Sedan vände Uppsalalaget, vann med 4–2 och tog tre blytunga poäng mot bottenkollegan Elfsborg.

ANNONS
|

Dramatiken startade redan i åttonde minuten då Kevin Stuhr Ellegard gick ner på knä för att ta en tillbakaspelad boll, reste sig och tvingades kliva av matchen med ryggsmärtor:

- Det drog till helt plötsligt när jag skulle sparka ut bollen. Sedan gick det bara inte att spela vidare. Jag har ingen aning om var den här smärtan kommer ifrån. Jag fick en känning i början av gårdagens träning, har inte haft några ryggproblem alls innan dess och kände mig helt okej inför den här matchen, säger Elfsborgsmålvakten.

ANNONS

Olsson kom in

In kom nu David Olsson som endast spelat en allsvensk match i karriären tidigare och fick rivstarta med en räddning a la Stålmannen.

21-åringen skickade en utspark rätt på en Siriusspelares ben varpå bollen flög in mot mållinjen där Olsson hann kasta sig fram och slå till innan bollen var helt över linjen.

- Jag var tillsagd att vara mentalt beredd och det var jag. Jag tror jag tog bollen på rätt sida, hann inte tänka utan kände bara att jag måste få bort den. Känslan var att det gick, att domaren tog rätt beslut, säger han.

I minuten efter styrde Siriusbacken Tim Björkström in bollen i eget mål och kort därpå fick Elfsborg en straff som Chinedu Obasi iskallt lade till höger om Lukas Jonsson som precis kastat sig till sitt vänster.

Frustration stod som ett osande moln runt de blåsvarta.

- Jag fattade ingenting. Straffen var helt felaktig. Jag nuddade inte Elfsborgsspelaren alls. Det var en skänk av domaren, han blåste åt dem väldigt, väldigt mycket i första halvlek men då får man se till att hänga dit bollen istället, konstaterar Christer Gustafsson.

ANNONS

Det gjorde Sirius – fyra gånger om.

"Kände att vi ska vinna"

Vid 1–2 höll sig Moses Ogbu framme på en retur och med sekunder kvar av första halvlek krutade Gustafsson själv in 2–2 när Elfsborg missat att rensa rent efter en Siriushörna.

- Då kände jag att det är vi som ska vinna i dag. Vi hade sådan total dominans i första och sa i pausen att vi inte är nöjda med en poäng. Vi ska gå för vinst. Det var inget snack.

Det syntes tydligt på planen också. Sirius malde bara på medan Elfsborg hade svårt att växla upp igen.

När Mohammed Saeid styrde in 3–2 i 63:e minuten var det öppen gata vid bortre stolpen. Och lika lamslaget var det i Elfsborgs defensiv när Moses Ogbu kastade sig fram och rakade in 4–2 på en retur i den 72:a.

- Vi har spelat bra de senaste fem matcherna men utan att få med oss poäng, men nu är vi på gång, slår Gustafsson fast.

ANNONS

Han vägrar spekulera i om Sirius gjorde ett litet ryck nu i striden runt kvalstrecket där Dalkurd förlorade i fredags, IFK Göteborg och Trelleborg delade på poängen under lördagskvällen och Brommapojkarna tar emot Hammarby på söndagen.

- Vi måste ta poängen på egen hand. Det är bara glömma vad de andra gör.

TT

ANNONS