Andreas Kramer har fått ta emot sitt EM-silver.
Andreas Kramer har fått ta emot sitt EM-silver.

Silvret kan bli guld värt för Kramer

Andreas Kramers silvermedalj på 800 meter i EM kan få stor betydelse för honom. Med fler inbjudningar till stora lopp och möjligheten till stöd från SOK.

ANNONS
|

Det var fullsatt på läktarna på Breitscheidplatz.i Berlin när Kramer fick ta emot sin medalj.

- Det var magiskt, det är det här man kämpar för – att få stå på pallen. Och när det väl händer, speciellt första gången i ett seniormästerskap, det känns jättehäftigt, säger han.

- Att få stå här med de tuffaste konkurrenterna jag kan tänka mig är ännu häftigare.

ANNONS

"Väldigt stort"

Guldet togs av den trefaldige Europamästaren, polacken Adam Kszczot, och bronset av den regerande världsmästaren Pierre-Ambroise Bosse, Frankrike.

Kramer säger att det ett knappt dygn efter loppet börjar sjunka in att han tog EM-silver.

- När jag passerade mållinjen vet jag att jag är tvåa, men det tar ett tag att inse att det är väldigt stort att vara tvåa i Europa. Det är något som jag för några år sedan inte alls tänkte att jag kunde bli.

Vill förbättra rekord

Han hoppas att silvret ska innebära en hel del för hans karriär och vidare satsning.

- Förmodligen öppnar det för fler möjligheter till allt möjligt, speciellt med lopp. Den här säsongen har en månad kvar och jag är i väldigt bra form och jag vet att jag är bättre än mitt svenska rekord. Jag vill få ett eller fler bra lopp så jag kan putsa på det. Och jag vill inte bara gå under 45, utan putsa mer än så, säger han om rekordtiden 1.45,03.

ANNONS

Kramer är inte med i Sveriges olympiska kommittés topp- och talangprogram.

- Kanske kan jag komma med där, det är ett otroligt bra stöd som jag skulle ha väldigt bra nytta av. Det är tufft att göra en satsning så all stöttning runtomkring uppskattas jättemycket.

Berlin, TT:s utsända

Fakta: Andreas Kramer

Född: 13 april 1997 (21 år).

Bor: Sävedalen.

Klubb: Sävedalens AIK.

Tränare: Per Skoog.

Personbästa: 1.45,03 på 800 meter (svenskt rekord).

Främsta meriter: EM-silver på 800 meter, guld i U23-EM 2017.

Tidigare seniormästerskap: VM 2017 (semifinal), inomhus-EM 2015 (utslagen i försök) och 2017 (semifinal), inomhus-VM 2016 och 2018 (försök).

ANNONS