Anaheim jublade efter Jakob Silfverbergs 4–2-mål hemma mot formsvaga Chicago i NHL.
Anaheim jublade efter Jakob Silfverbergs 4–2-mål hemma mot formsvaga Chicago i NHL.

Silfverberg bröt måltorka: "Varit tufft"

Chicago har det fortsatt svårt under tidigare Moratränaren Jeremy Collitons ledning. Borta mot Anaheim kom lagets femte raka förlust efter att Jakob Silfverberg brutit en lång måltorka i NHL-ishockeyn.

ANNONS
|

12 matcher och en knapp månad utan mål. Men i 4–2-segern hemma mot Chicago blev Jakob Silfverberg återigen målskytt för Anaheim.

28-åringen från Gävle satte Anaheims avslutande mål, hans sjätte den här säsongen, sedan Chicago tagit ut målvakten i slutet av tredje perioden.

- Klart att det har varit tufft ett tag. Inte bara för att jag inte gjort några mål utan därför att det har känts som jag inte haft några riktiga målchanser, förutom en stolpträff här och där. Det var väl inget supermål idag, men ibland behöver man en studs åt rätt håll för att komma igång, säger Jakob Silfverberg till Expressen.

ANNONS

Chicagobacken Erik Gustafsson reducerade till 1–2 i den andra perioden. Men det tidigare storlaget – Stanley Cup-mästare 2015, 2013 och 2010 – föll ifrån igen trots en 2–2-kvittering i samma period. Chicagos femte raka förlust under den tidigare Moracoachen Jeremy Colliton som tränat laget i en månad.

Klefbom målade inför pappa

Oscar Klefbom bäddade för Edmontons övertidsseger med ett kvitteringsmål i den tredje perioden i matchen mot St Louis.

- Tajmingen har varit bra den senaste tiden. Jag väntar tills det blir lite dramatik på isen, säger Klefbom skämtsamt till journalister efter matchen. För bara en dryg vecka sedan avgjorde Klefbom mot Los Angeles, genom att sätta 3–2-målet i slutminuterna.

Edmonton låg under med 2–1 när Färjestadssonen, som växte upp på Hammarö i Värmland, klippte till med ett direktskott i närheten av blålinjen, med mindre än minuten kvar av matchen. Målet var backens tredje för säsongen.

- Det ger så mycket självförtroende att vinna på ett sådant här sätt, säger Klefbom, och tillägger att resan hem till Edmonton blir enkel.

ANNONS

Klefbom fick göra mål inför sin pappa Håkan, som var på plats i publiken.

"Speciellt"

- Det var speciellt. De kanske måste stanna lite längre. Jag vet inte. Det är så klart en härlig känsla, speciellt för mig, att han kommer hela vägen från Sverige för att se mig spela. Och så sätter jag kvitteringsmålet och vi vinner sedan matchen, säger han.

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen avgjorde Connor McDavid för Edmonton.

TT

ANNONS