Ada Hegerberg kysser CL-pokalen.

Show av Hegerberg när Lyon tog fjärde raka

Tre mål på 16 minuter. Ada Hegerberg hade lekstuga när Lyon säkrade sin fjärde raka titel i damernas Champions League-fotboll.

|

Redan efter 19 minuter hade fransyskorna gjort tre mål på ett chockat motståndarlag. Då hade Hegerberg slagit till två gånger om. Den norska superstjärnan, utsedd till världens bästa fotbollsspelare i fjol, tog emot en passning från högerkanten i den 14:e minuten och placerade in 2–0 i bortre hörnet.

Fem minuter senare kom 3–0 från samma fot.

Och i den 30:e minuten fullbordade Hegerberg sitt hattrick när hon – på volley – mötte ett inlägg från Lucy Bronze och tryckte in 4–0 inför jublande Lyon-fans på Groupama Arena i Budapest, Ungern.

"Stort för mig"

Det är första gången sedan 2009 som en spelare gör hattrick i en Champions League-final, då var det tyska Inka Grings (Duisburg) som lyckades med bedriften.

- Det är svårt att hitta ord. Det kunde inte ha blivit bättre, säger Ada Hegerberg enligt norska VG.

Det var 23-åringens fjärde CL-titel i karriären.

- Att få göra det här igen och igen är stort för mig. Det har inte varit en enkel säsong. Att få stå i en sådan här final är helt magiskt.

Desto tyngre för Barcelona.

Det spanska storlaget var chockat, uträknat, men vägrade att ge upp.

Laget bytte flera spelare i andra halvlek och lyckades vaska fram några chanser – fler än före paus – och med dryga kvarten kvar av matchen hade lagkaptenen Victoria Losada ett fint läge att reducera, men hennes chipp landade på nättaket.

Sjätte CL-titeln

Ändå fick spanjorskorna göra mål i sin första Champions League-final. I den 89:e minuten tog den nigerianska landslagsanfallaren Asisat Oshoala emot en djupledspassning och tröstmålade in 1–4.

Men roligare än så blev det inte för Barça.

Den här kvällen tillhörde Lyon, som fick lyfta sin fjärde Champions League-titel på lika många år och klubbens sjätte totalt.

- Nu ska jag njuta. Det här var den bästa matchen vi har gjort den här säsongen. Du såg direkt att det här var vår match. När alla gör sitt yttersta är vi bäst i världen, säger Ada Hegerberg.

Fakta: Tio senaste CL-vinnarna