Mikaela Shiffrin vann storslalomtävlingen i Courchevel.
Mikaela Shiffrin vann storslalomtävlingen i Courchevel.

Shiffrin vann i fjärde grenen i vinter

Den amerikanska alpindrottningen Mikaela Shiffrin har vunnit i slalom, super-G och störtlopp i vinter. Nu är hon en vinnare även i storslalom efter triumfen i Courchevel.

ANNONS
|

Shiffrin var 14 hundradelar före tyskan Viktoria Rebensburg, som ledde efter det första åket. Det franska hemmahoppet Tessa Worley kom trea, 33 hundradelar bakom Shiffrin.

Segern var Shiffrins sjätte den här säsongen och 49:e totalt.

- Det var galet och väldigt svårt – det gick knappt att se med allt regn på glasögonen och det var slagigt. Nu i andra åket visste jag knappt om jag var kvar i banan eller inte, säger Shiffrin till SVT.

ANNONS

- Men det funkade bra.

Shiffrin avstod från de senaste farttävlingarna i Val Gardena för att i stället åka till Trysil i Norge och träna teknikgrenar.

Men det blev inte så mycket träning som hon önskade.

- Jag fick ont i ryggen efter parallellslalomen (i St Moritz, som hon vann). Det var frustrerande att inte kunna träna då förhållandena var så bra, säger Shiffrin i den officiella segerintervjun.

Till SVT säger hon dock att den ofrivilliga vilan gjorde henne gott.

- Det var perfekt. Och jag kände inget i ryggen i dag.

Frida Hansdotter kom på nionde plats, hennes bästa storslalomresultat i hittills den här säsongen.

ANNONS

- Det känns ändå okej, det var inte lätt då man inte såg så bra. Ett topp-tio-resultat är jag nöjd med, det är något att bygga vidare på, säger Hansdotter till SVT.

Sara Hector kom på 17:e plats.

Rättad: En av grenarna som Mikaela Shiffrin vunnit i vinter blev fel. Det ska vara parallellslalom förutom slalom och super-G.

TT

ANNONS