Mikaela Shiffrin under parallellslalomtävlingen i St Moritz, som hon vann.
Mikaela Shiffrin under parallellslalomtävlingen i St Moritz, som hon vann.

Shiffrin tog tredje raka segern

Alpinstjärnan Mikaela Shiffrin hade inga problem med att byta fartskidorna mot slalomskidorna. Hon tog sin tredje världscupseger i följd när hon vann i parallellslalom i St Moritz.

ANNONS
|

Efter de två segrarna i super-G, i St Moritz på lördagen och i Lake Louise förra söndagen, skulle den 22-åriga amerikanskan ladda om för slalom.

- Det var inte lätt att byta fokus eftersom jag var så glad för segern i super-G. Men det var en kul utmaning, säger Shiffrin i segerintervjun.

I finalen vann hon över slovakiskan Petra Vlhova, som ligger tvåa efter Shiffrin i slalomcupen.

ANNONS

- Det var motiverande att möta henne. Och det blev tajt, bara elva hundradelar skiljde. Nästa gång kanske det blir tvärtom.

Segern var Shiffrins femte för säsongen och 48:e totalt i världscupen. Hon visade redan i kvalet, som hon vann, att hon skulle bli svårstoppad i det ymniga snöfallet i St Moritz.

Det blev stora segrar över Laurence St-Germain, Kanada och Mina Fürst Holtmann, Norge. Sedan vann Shiffrin över norskan Nina Haver-Løseth med 20 hundradelar i kvartsfinalen och över Katharina Liensberger, Österrike, med 56 hundradelar i semifinalen.

Frida Hansdotter var näst snabbast i kvalet. Men vad hjälpte det när hon mötte en av världens bästa i grenen redan i första omgången.

Schweiziskan Wendy Holdener slog den regerande olympiska mästaren i slalom sedan Hansdotter åkt ut i andra åket. Holdener ledde med 20 hundradelar efter det första åket.

Anna Swenn Larsson åkte också ut i första omgången mot Erin Mielzynski, Kanada.

TT

ANNONS