Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikaela Shiffrin och Frida Hansdotter. Arkivbild.

Shiffrin hyllar Hansdotter: Varit fantastiskt

Mikaela Shiffrin reagerade snabbt och känslosamt på Frida Hansdotters beslut att avsluta karriären. "Jag önskar dig all lycka, det har varit fantastiskt att tävla mot dig", skriver den amerikanska alpinstjärnan på Hansdotters sociala medier.

23-åriga Shiffrin och 33-åriga Hansdotter har varit starka rivaler i pisten de senaste åren. Vid OS i Pyeongchang förra året var Shiffrin storfavorit i slalom. Men svenskan tog guldet och amerikanskan blev fyra.

Under onsdagen reagerade Shiffrin snabbt på Hansdotters besked att avsluta karriären efter säsongen.

"Alla kommer njuta av att ha dig på start under de sista tävlingarna", skriver Mikaela Shiffrin på Frida Hansdotters Instagram-konto.

Två av de absolut största höjdpunkterna för svensk del på OS var Hansdotters slalomguld och Hanna Öbergs guld i distansloppet i skidskytte.

Även Öberg hyllar Hansdotter.

- Hon har ju haft en fantastisk karriär och jag tycker att hon är en inspirerande idrottare, säger Hanna Öberg som laddar inför VM-premiären på hemmaplan i Östersund.

- Av det jag har sett så är det hennes OS-guld som verkligen var jättehäftigt. Vi följde deras tävling på tv och det var verkligen kul, säger Öberg.