Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Serena Williams vann öppningsmatchen i Australian Open.

Serena Williams enkelt vidare

Serena Williams inledde Australian Open utan större ansträngning. Amerikanskan besegrade tyska Tatjana Maria med 6–0, 6–2.

Inledningen av årets upplaga blev stabil för Serena Williams, när hon i Rod Laver Arena besegrade den 71-rankade tyskan Tatjana Maria i första rundan. I första setet släppte Williams inte i från sig ett enda game. I andra spelade tyskan lite bättre, men Williams fick ändå ett relativt behagligt set, som hon vann med 6–2. Matchen var över på 49 minuter.

- Det var härligt att vara där ute igen. Förra gången jag var här var stort, speciellt inom mig, säger hon efter matchen.

När Serena Williams senaste gången, 2017, spelade i Australian Open var hon gravid, men slutade ändå som segrare.

På frågan om något känns annorlunda inför årets upplaga svarar Williams rappt:

- Jag är inte gravid den här gången.

Vann som gravid

Sedan hon födde sin dotter den 1 september 2017 har hon hållit en låg profil.

- Jag har tillbringat mycket tid med min dotter. Det har varit vad jag prioriterat och jag känner att bokstavligen all tid jag får så tränar jag, och sedan åker jag hem.

Williams säger att hon som arbetande mamma har dåligt samvete gentemot dottern.

- Jag vet att det är normalt, för det här är år som aldrig kommer tillbaka. Så jag försöker att tillbringa varje tillfälle jag kan, då jag inte jobbar, med henne. För mig är det superviktigt, säger hon.

I nästa omgång ställs Williams mot kanadensiskan Eugenie Bouchard, som nådde semifinal i turneringen 2014.

Kan bli mer historisk

Serena Williams har chansen att ytterligare spä på sina rekord i årets upplag av Australian Open.

Skulle hon ta hem en 24:e grand slam-titel kliver hon upp som rekordinnehavare tillsammans med australiskan Margaret Court. Serena Williams är redan den äldsta att vinna Australian Open på damsingelsidan, men det två år gamla rekordet skulle så klart ryka med en ny titel.

Serena Williams senaste grand slam var den i Australian Open, där hon besegrade systern Venus Williams med 6–4, 6–4, Hon har också titlar i Melbourne från 2015, 2010, 2009, 2007, 2005 och 2003.

Hon förlorade finalen i US Open förra året mot japanskan Naomi Osaka, och är rankad 16:e inför årets Australian Open.

- Jag släpper det där lite, jag vill inte ranka mig själv längre. Det ger mig för negativa förväntningar, för jag förväntar mig alltid att nå himlen. Och att inte nå dit är inte bra nog för mig. Jag bara känner att det går åt rätt håll, så vi får se.

Storasyster också vidare

Storasyster Venus Williams vann också sin första match. Men det blev en rysare med två tiebreak när 37-rankade Williams mötte 25-rankade rumänskan Mihaela Buzarnescu.

Williams vann till slut matchen med 6–7, 7–6, 6–2, och kunde triumferande sträcka upp näven i luften.

2017 tog sig Venus Williams hela vägen till final, som hon förlorade mot Serena Williams.