Ken Sema jublade efter att ha prickat dit Watfords 3–2-mål i 3–3-matchen borta mot Bournemouth i Premier League.

Semas första PL-mål gav Watford poäng

Ken Sema firade sin tionde Premier League-match med sitt första mål. Den 25-årige landslagssvensken gav Watford en poäng i den målgalna 3–3-matchen borta mot Bournemouth.

|

Ken Sema hade svårt att ta en ordinarie plats i Watford under hösten i den engelska fotbollsligan. Men sedan Londonlagets form sviktat i november har 25-åringen, som anslöt till Premier League-klubben i somras, allt oftare fått chansen från start.

Efter att ha bänkats i 1–1-matchen hemma mot Newcastle i lördags var Sema tillbaka i startelvan borta mot tabelltolvan Bournemouth. Det gav ordentlig effekt framåt.

Utbytt i 71:a

Den 25-årige landslagsyttern spelade först fram till Troy Deeneys 1–0-mål i den 14:e minuten innan han själv blev målskytt i 38:e. Engelsmannen Deeney nickade ned bollen till svensken Sema som tog med sig bollen i steget och drog till på halvvolley med vänstern, fram till 3–2.

Den tidigare Östersundsspelaren byttes ut i den 71:a minuten men kunde glädjas över att hans första Premier League-mål, i sin tionde ligamatch, gav Watford en poäng i mittenmötet. Matchen slutade 3–3 efter att samtliga mål fallit i den första halvleken. Watford lyfte därmed från nionde till åttonde plats i tabellen sedan Wolverhampton förlorat med 0–2 hemma mot 14:e-placerade Crystal Palace.

Solskjærs segertåg

Ett pånyttfött Manchester United tog sin fjärde raka ligaseger under nye norske tränare Ole Gunnar Solskjær. Semas landslagskollega Victor Nilsson Lindelöf spelade återigen hela matchen när 15:e-placerade Newcastle besegrades med 2–0 på bortaplan.

Romelu Lukaku gjorde tabellsexan Uniteds första mål efter att hemmalagets slovakiske målvakt Martin Dúbravka misslyckats fatalt med en målvaktsskopa och gett den nyss inbytte belgaren öppet läge i 64:e minuten. Marcus Rashford fastställde slutresultatet i den 80:e minuten av matchen där mittbacken Nilsson Lindelöf fick ett gult kort i inledningen av andra halvlek.