Watfordspelarna firar ett av målen i 3–2-segern hemma mot Cardiff.

Sema framspelare när Watford vann

Tidigare i veckan gjorde Ken Sema sin första Premier League-match från start. På lördagen kom hans första poäng. Svensken spelade fram till ett av målen när Watford slog Cardiff med 3–2.

|

Ken Sema börjar allt mer etablera sig i Premier League efter att ha lämnat Östersund för Watford i somras.

För andra ligamatchen i rad fick Sema chansen från start och den här gången, hemma mot Cardiff, tog han sig också in i matchprotokollet. I den 68:e minuten fick Sema bollen i motståndarnas straffområde och slog en direktpassning snett bakåt mot den framrusande lagkamraten Domingos Quina. Den 19-åriga portugisen fick perfekt träff och placerade in 3–0 med ett direktskott.

Sema byttes ut i den 77:e minuten och fick från bänken se hur Cardiff närmade sig med två mål under matchens sista tio minuter. Men Watford höll undan och vann med 3–2 och går därmed upp till nionde plats i tabellen.

I toppstriden studsade Manchester City tillbaka efter att i förra omgången ha åkt på säsongens första förlust (0–2 mot Chelsea). Mot Everton blev det seger, 3–1, och laget är åter etta i tabellen, två poäng före Liverpool som möter Manchester United på söndagen. Citys seger kom mycket tack vare brasilianen Gabriel Jesus som gjorde två mål, hans första fullträffar sedan augusti.

Tabelltrean Tottenham såg länge ut att tappa poäng hemma mot Burnley. Trots stort spelövertag hade Tottenham svårt att få hål på det gästande bottenlaget. Men på tilläggstid räddades segern genom dansken Christian Eriksen som mycket påpassligt gjorde sitt första ligamål för säsongen och fixade segern, 1–0.