Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds Caroline Seger var tillbaka efter skada och fick 45 minuter i 1–2-förlusten mot Linköping.

Seger tillbaka när Rosengård föll

Caroline Seger var tillbaka efter skadebekymmer och fick 45 minuter i hemmamötet med Linköping. Men återkomsten slutade med förlust. Natasha Dowie avgjorde med ett sent mål för Linköping och grusade Rosengårds chans att kliva upp i serieledning.

Caroline Seger skadade sig i en match mot Vittsjö den 27 maj och har sedan dess missat två matcher i damallsvenskan och två VM-kvalmatcher för Sverige. Nu verkar problemen med vad och hälsena vara så gott som över för Rosengårdsstjärnan.

Landslagsmittfältaren startade när Rosengård tog emot deras stora rival de senaste två säsongerna Linköping hemma på Malmö IP, men byttes sedan ut i halvtid.

- Hon har bara tränat ett fåtal träningar så det medicinska teamet sa max 45 minuter. Mitt intryck är att de kändes bra och det inte var någon skadekänning. Själv skulle hon säkert vilja fortsätta spela, men det var inte hennes beslut, sade Rosengårds tränare Jonas Eidevall till Sydsvenskan efter matchen.

Seger fick dock inte fira comebacken med en seger, utan Rosengård åkte på en överraskande förlust. Bortalagets Natasha Dowie avgjorde sent med ett 2–1-mål och sköt hem tre blytunga poäng till Östergötland.

- Det blir en matchavgörande händelse, men totalt sett är det inte där vi ska fastna i analysen och säga att allting annat är bra förutom det, för det är det inte. Det finns bra saker, men det finns också saker i vår prestation som visar att där har vi saker att jobba med, sade Eidewall.

Mittags revansch

Efter en ganska händelsefattig inledning så vaknade matchen till liv i slutskedet av första halvlek. Då kom också bortalagets ledningsmål.

Filippa Angeldahl var påpasslig på en retur och placerade in ledningen till bortalaget. På tilläggstid var hemmalagets Anja Mittag en stolpträff från att kvittera matchen.

Hon skulle få revansch i andra halvlek. Sanne Troelsgaard skickade iväg en lång och välkalibrerad långboll som Mittag snappade upp och förvaltade väl genom att rulla in kvitteringen.

Hamrin-mål

Med fem minuter kvar kom Natasha Dowie farandes längs med Rosengårds kortlinje, likt Kurre Hamrin för Sverige i VM 1958, och sköt sedan in det avgörande målet mellan benen Zećira Mušović.

Rosengård hade vid seger gått upp i serieledning, en poäng före succélaget Piteå som har två raka förluster, men efter förlusten ligger man fortsatt två poäng efter norrbottningarna.

För regerande mästaren Linköping har säsongen hittills varit ett stort misslyckande. Frågan är om den här blytunga segern kan väcka mästerlaget från den deppiga inledningen av säsongen?