Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Fransson var tillbaka i Norrköpingströjan i mötet med Häcken.

Seger i Franssons Norrköpingscomeback

En hemvändare mottogs med värme från läktarna och en mer svårhanterlig värme från vädergudarna. Mest värmande av allt för Norrköpingsspelaren Alexander Fransson? Det var nog 2–1-segern i hans IFK-comeback hemma mot Häcken.

En egen produkt spelklar och tillbaka. En annan på väg bort. När IFK Norrköping presenterade sitt lag inför söndagens hemmamatch mot Häcken så fanns nyförvärvet och hemvändaren Alexander Fransson med. Högerbacken Linus Wahlqvist fanns däremot inte med.

- Det blev klart sent igår kväll att han är så nära en annan klubb och i det här fallet är det rätt för både Linus och oss att han inte spelar, säger klubbens assisterande tränare Stefan Hellberg till appen Peking inifrån.

Enligt flera uppgifter ska det röra sig om en övergång till Dynamo Dresden i den tyska andraligan.

Thern inledde

Hemmasupportrarna kunde trösta sig med Franssons återkomst, där man visade sin uppskattning för nyförvärvet från Basel med ovationer inför avspark.

Det var dock lagets andra innermittfältare som öppnade målkontot i den östgötska sommarvärmen.

Simon Thern, avstängd senast mot Djurgården, fick bollen rättvänd utanför straffområdet, siktade, och borrade in 1–0 efter 19 minuter.

- Jag tar en snabb touch och klipper till. Den satt ganska bra där vid stolproten, säger Thern till C More.

Självmål avgjorde

Häcken replikerade dock fort – även det med ett välplacerat och lågt distansskott.

- Jag fick till ett bra skott, säger Paulinho om sitt åttonde allsvenska mål för säsongen.

I takt med vattenpauser och rinnande svettdroppar så fortskred tillställningen. Till slut skulle Norrköping få sista ordet – med lite hjälp.

I definitionen av en tilltrasslad situation i straffområdet så var en olycklig Häckenfot, uppvaktad av Norrköpingskaptenen Andreas Johansson, sist på den boll som studsade precis så långt in över mållinjen som det krävdes för att det skulle anses vara mål. Därmed blev det 2–1 och tre poäng för hemmalaget.