Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Se det virtuella Göteborgsvarvet på hn.se

Coronaviruset har satt stopp för Göteborgsvarvet och folkfesten men det blir en löparfest i miniformat. Under lördagen sänder HN det virtuella Göteborgsvarvet.

På hn.se kommer du från kl 12.45 lördag 16 maj kunna följa direktsändningen från Göteborgsvarvet Virtual Race, den virtuella varianten av Varvet. Runt. Våra kollegor på Göteborgs-Posten sköter sändningen.

4 000 löpare har anmält sig till loppet som kan springas på vilken plats som helst i världen mellan 15-17 maj. Resultaten skickas sedan in och är seedningsgrundande till nästa års varv.

Extra fokus i sändning kommer ligga på Ullevi FK:s talang Suldan Hassan och hans virtuella varv.

– Det är ju lite speciellt. Man tränar ju ofta själv men jag har aldrig kört en tävling själv tidigare. Men samtidigt är det jättekul att alla faktiskt kan springa den runda som man valt, oavsett om det är i Skatås eller på en asfaltsväg utanför Göteborg. Att få den här känslan av tävling under dessa omständigheter känns jättekul, säger han inför lördagens utmaning..

Suldan Hassans 21,1 kilometer kommer att kommenteras av tv-profilen Jonas Karlsson och expertkommentatorn tillika elitlöparen Maria Larsson.

Läs mer: Löparfesten i Göteborg flyttades till Halland

Nedan kan du se de inrapporterade tiderna i det virtuella Göteborgsvarvet som pågår 15-17 maj. Du kan även söka efter ditt eget resultat.

Lär mer om Falkenbergs FF här